Van Tuinieren tot Tuinmanieren

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Welke lavendel wordt het hoogst? | 5 hoge soorten lavendelplanten

Maak kennis met 5 soorten lavendel die hoger groeien en geschikt zijn voor diverse toepassingen in de tuin. Tussen deze hoge lavendelsoorten vind je ook nog verschillende plantkenmerken die elk hun eigen karakter toevoegen aan je tuin.


Lavendel stekken van eigen oude lavendelplanten | Stap voor stap uitgelegd

Ontdek het geheim van succesvolle lavendelstekken! Volg onze eenvoudige stappen om oude verhoute lavendel om te toveren in nieuwe, sterke planten.


Door Tuindingen

Maak zelf een wormenhotel met emmers

Ontdek hoe je een wormenhotel bouwt met 3 emmers en onderhoudt. Leer de stappen van vermicomposteren, van het toevoegen van afval en het controleren van de vochtigheid tot het oogsten van rijke compost.


Door Mellisa

Bossalie (Salvia nemorosa)

Ontdek de veelzijdige Bossalie (Salvia nemorosa), een winterharde plant die schittert in elke tuin met zijn prachtige bloemen en heerlijke geur. Leer meer over de verschillende variëteiten en eenvoudige verzorgingstips. Ideaal voor biodiversiteit en lange bloeiperioden!


Door Kim

Pelorische topbloem Digitalis

topbloem: een fascinerend fenomeen bij vingerhoedskruid


Door Mellisa

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Uitleg: hoe en waarom Tomaten dieven

Tomaten dieven, een term die misschien verwarrend klinkt, verwijst eigenlijk naar het verwijderen van nieuwe scheuten in de bladoksel van tomatenplanten.


Door Jan de B

Volg ons op social media

Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.

Klimplanten

klimplant Lathyrus kweken, verzorgen en laten klimmen tegen hekwerken

Lathyrus, ook wel bekend als zoete erwten, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze geurige klimplanten zijn geliefd om hun heldere kleuren en heerlijke geur, waardoor ze een favoriet zijn onder tuinliefhebbers. In deze gids delen we alles wat je moet weten om succesvol Lathyrus te kweken en te verzorgen, en hoe je ze kunt laten groeien en klimmen tegen een hekwerk.

Landelijk

Tuin landgoed De Hertgang Engelse landschapsstijl met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en bosaanplant.

VIDEO | Ontdek de tuinen van Landgoed De Hertgang! Gelegen nabij Halsteren en Bergen op Zoom, biedt deze tuin een idyllische wandelervaring. Van schilderachtige vijvers tot weelderige tuinen, elke stap onthult de schoonheid van de natuur.

Diervriendelijke tuinen

Vacature wilde bijenexpert | Werken vanuit huis | Zet je in voor de wilde bijen

Het gaat niet goed met de wilde bij, er is te weinig eten en te weinig woonruimte en dat is alarmerend, want zonder de wilde bij is er geen bestuiving.

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox