Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.
Verwonder je slechts, als je soms dingen tegenkomt die je zelf niet verwacht,
Ontdek hoe je deze plaag op biologische wijze kunt bestrijden met natuurlijke vijanden en huisgemaakte middelen zoals knoflook- en brandnetelgier. Zo houd je je tuin gezond zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
Recent onderzoek toont aan dat veel vogelvoer in Nederlandse winkels, inclusief dat van de vogelbescherming, pesticiden bevat die schadelijk kunnen zijn voor tuinvogels.
Duik in de wereld van de kerkuil, de bijzondere schim van de nacht met zijn karakteristieke hartvormige gezicht! Deze slimme muizenvanger is niet alleen prachtig, maar ook een onmisbare held in ons ecosysteem. Benieuwd naar zijn leven, jachttechnieken en waarom we deze bijzondere vogels moeten beschermen? Lees snel verder en laat je verrassen!
In het volgende artikel beschrijft een medewerker van Egelopvang Bonte Piet hoe ze een egel met een flinke wond op de rug weer hebben kunnen genezen door de wond af te dichten met Klei, een wondermiddel op basis van verzachtende en natuurlijke ingrediënten.
Mycelium is een ondergronds schimmelnetwerk dat als een onzichtbare architect fungeert binnen ecosystemen. Het speelt een cruciale rol in de uitwisseling van voedingsstoffen en communicatie tussen planten, waardoor de biodiversiteit en gezondheid van de natuur worden ondersteund.
VIDEO | In deze aflevering van Bananasplit wordt Anette Barlo op absurd komische wijze geconfronteerd met een hoveniersbedrijf dat zonder haar toestemming coniferen in haar tuin plant. Haar onthutsende en tenenkrommende reacties maken de prank onvergetelijk en hilarisch.
Meelwormen lijken misschien een gezonde snack voor egels, maar kunnen juist ernstige schade aanrichten, wat kan leiden tot pijnlijke misvormingen en zelfs de dood.
Je bodem is de basis, het vertrekpunt voor een gezonde, voedzame teelt van je eigen gewassen uit je moestuin, fruittuin en boomgaard.
Fotoblog: Terwijl asfalt en beton de ruimte domineren, weten planten zich door de kleinste openingen heen te wurmen en creëren ze prachtige contrasten in de stedelijke omgeving.
De mol is in Duitsland een beschermd dier, maar in Nederland zetten we hem klem onder de noemer ongedierte. We nemen je mee in de wereld van de mol en beschrijven zijn gangen.
Wat op het eerste gezicht misschien rommelig lijkt, is in werkelijkheid van onschatbare waarde voor het ecosysteem. Dood hout biedt onderdak, voedsel en nieuwe kansen voor allerlei soorten, van kleine insecten tot grotere dieren.