Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

03 May 2024 in Tuinmedia

Door Roel



Terugkijken: Gardeners' World 2024 Aflevering 6 - Boordevol tuininspiratie en praktische tips!

Aflevering 5 terugkijken >> bekijk hem hier <<

In de komende aflevering worden kijkers getrakteerd op een groot aantal verrijkende tuinierervaringen, perfect voor het zomerseizoen. Monty Don, een geliefd figuur in de tuiniersgemeenschap, deelt zijn expertise op het gebied van gazononderhoud en verfraaiing. Hij zal effectieve technieken demonstreren voor het repareren van stukken gras, zodat u een weelderig groene gazons krijgt. Daarnaast zal Monty ons begeleiden bij het zaaien van suikermaïs, een essentieel zomergewas en tips geven voor een overvloedige oogst. Naarmate de avondlucht milder wordt, zal hij ons ook laten zien hoe we potten kunnen planten met bloemen die in de schemering hun geur afgeven, waardoor een betoverende sfeer in elke tuin ontstaat.

Graszoden leggen - Hoe en wanneer

Deze aflevering bevat ook een spannende reis naar Dublin, waar Adam Frost de beroemde bassist Adam Clayton van U2 ontmoet. Naast zijn muzikale prestaties koestert Clayton een passie voor tuinieren, een vrijetijdsbesteding die hem rust en vreugde bezorgt buiten het podium. Tijdens het bezoek wordt zijn geliefde verzameling camelia's, magnolia's en rododendrons onthuld, die hij nauwgezet onderhoudt. Kijkers krijgen een glimp van deze prachtige bloemen in volle bloei, met een palet van levendige kleuren en ingewikkelde vormen.

Onze tuiniertour gaat verder met een bezoek aan het historische Arundel Castle in West Sussex. Hier staat op het programma de spectaculaire tulpententoonstelling van het kasteel. Dit segment biedt een diepgaand inzicht in de verscheidenheid aan gekweekte tulpen, hun unieke kenmerken en tips over hoe u deze levendige bloemen in uw eigen tuin kunt integreren.

In Devon draagt Carol Klein haar uitgebreide kennis bij om tuinders te helpen besparen door gratis planten te kweken. Deze aflevering concentreert zich op de techniek van het delen, een eenvoudige maar effectieve vermeerderingsmethode die tuinders van alle niveaus kunnen gebruiken om hun plantencollecties duurzaam uit te breiden. Carols praktische aanpak geeft kijkers het vertrouwen om deze technieken in hun eigen achtertuin uit te proberen.

planten-verplanten-vaste-planten-scheuren-vermeerderen-tip-uitleg

Bovendien bevat de aflevering een delphiniumliefhebber die in de buurt van Bristol woont. Dit segment duikt in de wereld van delphiniums en onderzoekt de betekenis van kleur in tuinontwerp. De liefhebber deelt inzichten in het selecteren van plantenvariëteiten op kleurimpact in plaats van op hun namen, waarbij de visuele en emotionele aantrekkingskracht van tuinieren wordt benadrukt.

Ga met ons mee naar Gardeners' World 2024, aflevering 6, waar deze verhalen en meer zowel beginnende als doorgewinterde tuiniers zullen inspireren om nieuwe aspecten van tuinieren te ontdekken, hun technieken te verbeteren en te genieten van de serene schoonheid van hun natuurlijke omgeving.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox