Diverse Tuinmanieren

Van aangeboren groene vingers tot erkend vakman streeft met zijn of haar aanpak naar de ideale leefomgeving. Deel je kennis, inspireer, en leer voor meer tuinplezier.

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Met dit handige middel zorg je ervoor dat vliegen verdwijnen uit je kliko

Oplossing om vliegen en maden uit je afvalcontainer te weren met behulp van vochtig brood en natuurazijn. Voorkom overlast zonder chemische bestrijdingsmiddelen.


Door Mellisa

Weersvoorspelling in een glas: Ontdek de magie van het donderglas

Ontdek de fascinerende werking van het weersvoorspellende donderglas, een vroeg barometerinstrument dat al sinds de 17e eeuw wordt gebruikt. Leer hoe het waterpeil in het tuitje de luchtdrukveranderingen voorspelt en ontdek de historische achtergrond van het donderglas. Laat je verwonderen door dit klassieke instrument dat stormen kan aankondigen.


Door Tuindingen

Tuinieren à la Karin Bloemen

Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en ontdek een tuinervaring als nooit tevoren! "Tuinieren à la Karin Bloemen" is het ultieme boek voor iedereen met "licht groene vingers" - vol inspiratie en handige lifehacks en natuurlijk een vleugje glamour!


Door Tuindingen

Dakpan begroeid met sedumplantjes

Dakpannen bedekt met sedumplantjes zijn een innovatieve manier om daken groener en milieuvriendelijker te maken. Naast hun esthetische waarde bieden deze dakpannen voordelen zoals verbetering van de luchtkwaliteit, vasthouden van regenwater en natuurlijke isolatie.


Door Liss

Houtkachel laten branden op bladafval.

Ter vergelijking de energiewaarde van houtpellets is 17 mj/kg en bladpellets 16 mj/kg. Dat scheelt ± 1.000.000 aan bomen die niet gekapt hoeven te worden.


Door Jan de B

Het najaar: een geschikte planttijd voor Rhododendron

Plantadvies en verzorging voor een gezonde groei en bloei


Door Tuindingen

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox