Tuinieren

Samen online Tuinieren op het groenste tuinplatform

Tuindingen.nl, het online platform voor tuinliefhebbers! Of je nu een ervaren tuinier bent of net je groene avontuur begint, hier vind je een schat aan informatie en inspiratie om je tuin tot leven te brengen.

Ben je op zoek naar online tuinadvies?  Onze informatieve blogs, geschreven door gepassioneerde auteurs, staan boordevol praktische tips en nuttige informatie over alle aspecten van tuinieren. Van tuinieren voor beginners tot geavanceerde technieken, we hebben voor elk wat wils.

Online-tuinieren-Tuinonderhoud-Planten-tuintips-tuinblogger

Duurzaam online tuinadvies voor tuinliefhebbers.

Als tuinliefhebber weet je dat je tuin een ware oase kan worden. Ontdek alles over tuinieren, van het kiezen van de juiste planten tot het verzorgen van je tuin op een duurzame manier. Leer over duurzaam tuinieren en ontdek hoe je met kleine aanpassingen een positieve impact op het milieu kunt maken.

Natuurlijk is het hebben van het juiste tuingereedschap essentieel voor elke tuinier. We delen graag handige tips en aanbevelingen voor tuingereedschap dat je nodig hebt om je tuinprojecten tot een succes te maken. Ontdek hoe je met de juiste aanpak je tuin kunt transformeren.

Of je nu op zoek bent naar tips om je planten te verzorgen, nieuwe manieren om je tuin vorm te geven of gewoon wat inspiratie nodig hebt, bij Tuindingen.nl vind je het allemaal. Leer meer over verschillende plantensoorten, ontdek de nieuwste trends in tuinontwerp en laat je tuininspiratie de vrije loop.

Biologisch en diervriendelijk Tuinieren: handige tuintips en onderhoudstips

Ben je een beginner in de wereld van tuinieren? Geen zorgen! We bieden een speciale sectie met tuintips voor beginners, waar je alles kunt leren wat je nodig hebt om een vliegende start te maken. Van het kiezen van de juiste planten voor jouw situatie tot het onderhouden van een gezonde en bloeiende tuin, we denken met je mee .

En vergeet niet dat tuinieren helemaal niet duur hoeft te zijn. We delen slimme manieren om betaalbaar te tuinieren, inclusief tips voor budgetvriendelijke tuiniersbenodigdheden en het maken van je eigen moestuin. Ontdek hoe je met een klein budget en veel creativiteit een prachtige tuin kunt creƫren.

tuinliefhebbers-tuinplatform-groenadvies-online-tuinforum

Tuinieren: Deel je tuintips en laat je inspireren.

Dus, waar wacht je nog op? Start je tuiniersavontuur vandaag nog en laat je inspireren door de vele onderwerpen die we op Tuindingen.nl aanbieden. Van tuinadvies tot tuinmanieren, van duurzaam tuinieren tot tuingereedschap, we hebben alles wat je nodig hebt om je groene dromen waar te maken. Begin met lezen, deel je eigen ervaringen en laat je tuin tot bloei komen!

verschillende leerzame tuinblogs

Beplanting

Bomen

Tuin-inspiratie

Tuin aanleg

Graszoden

Gazon 

Eten uit eigen tuin

Planten stekken

Verhardingen


Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Kaalslag en mini-paddestoeltjes

Kortom een allegaartje van alles wat er zich in een tuin kan afspelen. Het is een mix geworden van vreugde, bewondering, verbazing, ongenoegen en acceptatie.


Door Marie Mul

De Kievitsbloem

De Kievitsbloem, ook wel bekend als de Zwolse tulp, is een vrij zeldzame plant die voornamelijk groeit in vochtige graslanden. Met zijn paars en soms wit geblokte bloemen is het een prachtige voorjaarsbloem. Ontdek meer over deze bijzondere plant en zijn leefomgeving en leer waarom het zo'n gewaardeerde en waardevolle toevoeging is aan de natuur.


Door Tuindingen

Planten die samenwerken

Of je het geloven wilt of niet, maar ook planten vertonen menselijke trekjes. Daar kun je als plant trots op zijn, als je dat predicaat opgespeld krijgt.


Door Marie Mul

Heggen en haagplanten levensader voor de biodiversiteit

Een heg of haag is namelijk meer dan een rijtje struiken naast elkaar.


Door Tuindingen

Petunia's aangeplant als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant

Voor petunias is het nu ongeveer de tijd om te planten


Door Tuindingen

Wat zijn uitheemse invasieve exoten en waarom gaat dit fout

Verandering in ecosystemen op plaatsen waar ze zich vestigen


Door Paula kok

Hello, I'm a dandelion

your soil needs my help


Door Paula kok

Hoe snoei je een Vlinderstruik? Handige tips die je niet moet vergeten

Op welke wijze snoei je een vlinderstruik? Kan de tuinplant tegen de vorst en hoe groot wordt de plant? Je leest het in mijn blog


Door Linda

Hooikoorts! Wat kan ik doen? Hatsjoeee

Waarom is er veel hooikoorts in de lente?


Door Tuindingen

Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox