Tuinieren à la Karin Bloemen

13 May 2023 in Diverse Tuinmanieren

Door Tuindingen

Afbeelding bij Tuinieren à la Karin Bloemen


Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en laat je op luchtige wijze meenemen in haar passie voor tuinieren. In haar boek "Tuinieren à la Karin Bloemen" deelt ze haar ervaringen, tips en inzichten op een vermakelijke en inspirerende manier. Ze laat zien dat tuinieren niet alleen een bezigheid is, maar een passie waar je volop van kunt genieten.

Geniet het hele jaar door van je tuin met Karins praktische tuintips

In Tuinieren à la Bloemen neemt Karin bloemen je mee op reis door de seizoenen in de tuin - van de laatste herfstbladeren tot de eerste lentebloemen.  Karin deelt haar eigen ervaringen en geeft zo praktische tips die ze zelf door vallen en opstaan heeft geleerd. want hoe krijg je hommels, bijen en vlinders in je tuin? Hoe verduurzaam je je tuin? En wanneer snoei en plant je eigenlijk welke planten? ze legt uit hoe je met eenvoudige trucs en slimme (en natuurlijke kleurrijke) plantcombinaties een prachtige duurzame tuin kunt creëren om trots op te zijn.  

Tuinieren à la Bloemen >>bestellen<<

tuinieren-al-la-karinbloemen-tuintips-boeken-tuinrecepten

Dus, bereid je voor om je tuinervaring naar een hoger niveau te tillen.

Heb je ooit geworsteld met het kweken van bepaalde planten of het oplossen van tuinproblemen? Ontdek superhandige tuinmanieren en geniet mee van het wel en wee, want ja, zelfs Karin struikelt weleens over de "tuinprobleempjes". Zoals: "Hoe kan ik mijn tuin nog meer vergroenen als ik te veel tegels heb?" of "Waarom bloeit bijna alles in mei en juni?" En laten we eerlijk zijn, ben ik de enige die een beetje somber wordt van de tuin in december? Ze experimenteert met ecologische tuinmanieren, zoals het gebruik van regenwater, natuurlijke bestrijdingsmiddelen en het creëren van een biodiverse omgeving.

Of droom je van een weelderige bloementuin, een praktische moestuin of een gezellige balkonindeling Geen zorgen! Karin Bloemen deelt haar inzichten en ervaringen, zodat je kunt leren van haar successen en mislukkingen. Ze moedigt je aan om buiten de gebaande paden te denken en je eigen unieke stempel op je tuin te drukken. 

karin-bloemen-tuinboeken-inspiratie-tuintips

Een belangrijk streven voor Karin is het vergroenen en verduurzamen van haar tuin.

Weggooien? Nee een tweede leven! Ze voelt een sterke betrokkenheid bij de groene transitie en wil graag haar steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, maar ze wil ook wel bourgondisch door het leven blijven gaan. Ze gelooft dat kleine veranderingen in haar eigen tuin een positieve impact kunnen hebben op het milieu.  Maar milieu vriendelijke à la Bloemen betekent ook dat je zelf de nodige struggles moet overwinnen en je handen uit de mouwen moet steken. Denk aan het ontwikkelen van een kattengat – ja, je leest het goed, een kattengat! Geen paniek, we bedoelen niet dat je een gat moet graven om katten in te laten verdwijnen. Nee, het is juist een hilarische term voor een doordachte oplossing om je afval duurzamer te verwerken.

Kortom, het boek "Tuinieren à la Karin" neemt je mee op een boeiende reis door de dagelijkse avonturen in de tuin. Je zult volop genieten van ontspannen momenten, ontmoetingen met fascinerende insecten, dieren en plaaggeesten, inspirerende beplantingsplannen en slimme tips voor verduurzaming. Daarnaast ontdek je de wereld van moes- en kruidentuinen en word je getrakteerd op heerlijke bourgondische tuinrecepten. Als kers op de taart deelt Karin ook handige tuinadresjes die je verder zullen helpen bij het realiseren van jouw groene paradijs. Dit boek is de ultieme gids voor een levendige, duurzame en smaakvolle tuinervaring.

Als je het boek via Karins eigen tuinshop bestelt dan steun je ook Stichting een ton voor een tuin!

Tuinieren à la Bloemen >>bestellen<<

karin-bloemen-tuinboek-tuintips- á la bloemen-waar-te-koop-tuinieren

Laat in een reactie hieronder weten waarom jij graag het tuininspiratieboek "Tuinieren à la Karin Bloemen" in je bezit zou willen hebben!


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Marjan  Groeneveld Avatar

Marjan Groeneveld 1 jaar geleden
Je zal maar bloemen heten, en er ook van houden...... Win win situatie 😘


Judith van der Vlies Ooms Avatar

Judith van der Vlies Ooms 1 jaar geleden
In onze best grote tuin wil ik graag zo veel mogelijk laten goeien. En daar past heel goed heel veel humor in. Gewoon leuke en aparte dingen met een knipoog zouden heel leuk zijn in onze tuin met ruimte voor groei en bloei en allerlei beestjes.


Sibbelina Avatar

Sibbelina 1 jaar geleden
Aangezien mijn vingers maar heel licht groen zijn en ik dus vanalles maar laat groeien in de hoop dat het een hele mooie plant is of juist moois uittrek want het zal wel onkruid zijn, kan ik misschien wat bijleren van Karin Bloemen. Zou heel erg welkom zijn


Conny Meun Avatar

Conny Meun 1 jaar geleden
Zou heel graag het boek winnen om mijn tuin nog leuker en mooier te maken op een Karin Bloemen manier. Hoe kan het ook anders, zo'n geweldig mens met toepasselijke naam😁♥️🍀🌺🌷🌿


Veri Avatar

Veri 1 jaar geleden
Dat klinkt als een leuk en handig boek!
Wij wonnen nu zo’n 2,5 jaar in een huis met een flinke tuin die we steeds meer eigen maken. Tips en inspiratie zijn altijd welkom!


Marlies de Smet - Cappendijk Avatar

Marlies de Smet - Cappendijk 1 jaar geleden
Geweldig een tuinboek van Karin Bloemen! Leuk mens en kan mooi dingen vertellen, dus vast ook in dit boek en tuintips altijd welkom! Je kan ook geen tuinboeken genoeg hebben.


Monique Regts Avatar

Monique Regts 1 jaar geleden
Ik probeer ieder jaar weer om een prachtige border te creëeren maar het eindigt elke keer weer in chaos ;)) Misschien vind ik hier wat tips die ik kan gebruiken in mijn tuin


Martine Avatar

Martine 1 jaar geleden
Wauw Karin, weer een gaaf boek van jou. Ik geniet steeds weer van je positiviteit. Zoveel kracht zit er in je.
Zelf ben ik ook bezig in onze tuin met de groene transitie. Steeds ben ik weer van alles aan het ontdekken. Zeker nu ik geen turf meer wil gebruiken en biologische zaden niet allemaal opkomen.
Ik lees daarom veel en heb al wat boeken in huis. Jouw boek mag daarom niet in het rijtje ontbreken. Dan kan ik weer nieuwe inzichten en tips gebruiken.
Succes met je tuin en je haakwerk.


Jos van der Pas Avatar

Jos van der Pas 1 jaar geleden
Ik volg al jaren Karin Bloemen(geweldig mens!) en ben dol op tuinieren. Als het maar even mooi weer is , ben ik in mijn tuin te vinden. Ben heel benieuwd naar het boek van Karin. Wat ik hoor en lees zijn alleen maar positieve verhalen! Ben heel benieuwd naar het boek! Is meer dan welkom!!! Zorg zeker voor een leuke review van het boek!


Caren Westerink Avatar

Caren Westerink 1 jaar geleden
Ik heb een grote tuin waar nog eea aangedaan moet worden en wil graag door Karin Bloemen geinspireerd worden.


Ellen nijtmans Avatar

Ellen nijtmans 1 jaar geleden
Wij zijn al 20 jaar bezig met de tuin... elke keer een beetje.... kunnen nog wel wat tip gebruiken... vooral over ons schaduw hoekje...


Yasmin Wijnands Avatar

Yasmin Wijnands 1 jaar geleden
Voor het eerst een eigen tuin en dit jaar voor het eerst een eihen moestuin. Nog veel te leren en een beetje hulp is daarbij handig! Elk jaar dat we hier wonen worden wij en de tuin een beetje groen er meer milieubewust! Elke tip is daarbij welkom ❤️


Natascha de Vos Avatar

Natascha de Vos 1 jaar geleden
Allen al om er achter te komen hoe ze zich een kattengat voorstel lijkt het me meer dan geweldig om dit geweldige boek te lezen. Dus, zou ik het heel graag willen winnen zodat ik het van de zomer, lekker op mijn buik in de tuin zou kunnen lezen -ˋˏ ༻✿༺ ˎˊ-


Diana Avatar

Diana 1 jaar geleden
Hoe meer boeken over tuindieren, hoe beter.
En lijkt me erg leuk een heel gezellig tuinboek te lezen 😉


Mariska Avatar

Mariska 1 jaar geleden
Ik wil ook graag m'n tuin verduurzamen


Mariska Avatar

Mariska 1 jaar geleden
Ik wil ook graag m'n tuin verduurzamen


Gerald van Dongen Avatar

Gerald van Dongen 1 jaar geleden
Wat tof! De bloemetjes buiten zetten met Karin! Een echte alleskunner die zowel op het podium als in de tuin er een feestje van maakt. Wat mij betreft is het nog lang geen ouwe tak en zie ik door haar boek snel weer de bomen door het bos weer!

X


Diverse Tuinmanieren

Weersvoorspelling in een glas: Ontdek de magie van het donderglas

Ontdek de fascinerende werking van het weersvoorspellende donderglas, een vroeg barometerinstrument dat al sinds de 17e eeuw wordt gebruikt. Leer hoe het waterpeil in het tuitje de luchtdrukveranderingen voorspelt en ontdek de historische achtergrond van het donderglas. Laat je verwonderen door dit klassieke instrument dat stormen kan aankondigen.


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Tuinieren à la Karin Bloemen

Stap in de kleurrijke wereld van Karin Bloemen en ontdek een tuinervaring als nooit tevoren! "Tuinieren à la Karin Bloemen" is het ultieme boek voor iedereen met "licht groene vingers" - vol inspiratie en handige lifehacks en natuurlijk een vleugje glamour!


Door Tuindingen

Diverse Tuinmanieren

Dakpan begroeid met sedumplantjes

Dakpannen bedekt met sedumplantjes zijn een innovatieve manier om daken groener en milieuvriendelijker te maken. Naast hun esthetische waarde bieden deze dakpannen voordelen zoals verbetering van de luchtkwaliteit, vasthouden van regenwater en natuurlijke isolatie.


Door Liss

Diverse Tuinmanieren

Houtkachel laten branden op bladafval.

Ter vergelijking de energiewaarde van houtpellets is 17 mj/kg en bladpellets 16 mj/kg. Dat scheelt ± 1.000.000 aan bomen die niet gekapt hoeven te worden.


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox