Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

16 May 2024 in Tuinmedia

Door TuindingenIn deze aflevering van Gardeners' World kijk je mee door de ogen van verschillende tuinexperts, leer je meer over diverse tuintechnieken en leer je hoe je ze kunt toepassen in je eigen tuin. Deze week staat in het teken van het creëren van verbindingen met de natuur en het ontdekken van innovatieve benaderingen om onze buitenruimtes te verbeteren.

Stap binnen in de betoverende wereld van bosrandtuinen met Adam Frost, terwijl hij samen met zijn trouwe metgezel, Ash de kat, de grenzen van traditioneel tuinieren verlegt. Ontdek hoe hij zijn nieuwe bosrand tot leven brengt en hoe zijn inzichten en praktische tips de essentie van duurzaam tuinieren belichamen.

Maak een uitstapje naar Buckinghamshire met Frances Tophill en verlies jezelf in de charme van de Wind in the Willows-tuin. Ontdek hoe deze tuin een tijdloos verhaal weerspiegelt en hoe haar unieke kenmerken inspiratie bieden voor het creëren van betoverende buitenruimtes.

Reis mee naar het ruige landschap van het Peak District, waar Rekha Mistry zich richt op het bevorderen van biodiversiteit en het behoud van de natuurlijke schoonheid van dit gebied. Leer meer over haar duurzame tuinierpraktijken en hoe deze bijdragen aan het behoud van onze kostbare ecosystemen.

In de bruisende stad Manchester deelt een gepassioneerde narcissenkweker zijn levenswerk en zijn geheimen voor het kweken van levendige lentebloemen. Ontdek hoe zijn toewijding en expertise hebben bijgedragen aan het creëren van een bloeiende gemeenschap van tuinliefhebbers.

En tot slot, laat je inspireren door een creatief stel in Noord-Londen, die van hun bescheiden balkon een groene oase hebben gemaakt. Ontdek hoe hun innovatieve benaderingen en plantenkeuzes hebben geleid tot een unieke en bloeiende buitenruimte, die de grenzen van traditioneel tuinieren verlegt.

Dus trek je tuinhandschoenen aan en laat je inspireren door de verhalen, tips en innovaties die deze aflevering te bieden heeft. Want in de wereld van tuinieren is er altijd iets nieuws te ontdekken en te creëren.0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox