Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.


Door TuindingenDe lente is aangebroken en de tuinen ontwaken uit hun winterslaap.

Naarmate de dagen langer en warmer worden, maakt Adam Frost de balans op van zijn borders, waarbij hij de bestaande planten zorgvuldig beoordeelt en plannen maakt voor een toevoeging van kleur en textuur het hele jaar door. Met een scherp oog voor design overweegt hij zorgvuldig de toevoeging van nieuwe elementen om een ​​harmonieus en steeds veranderend tapijt van bloemen te creëren. Te midden van deze tuinvernieuwingen richt Adam zijn aandacht op zijn moestuin, waar hij zachtfruit struiken en -bomen plant voor een heerlijke mix van eetbare en kleurrijke lekkernijen. De belofte van sappige bessen en pittig fruit voegt een verleidelijke laag toe aan de overvloed van de tuin.

Ontmoeting met passievolle volkstuinders

Terwijl Adam de veranderende seizoenen omarmt in zijn eigen groene oase, begint Joe Swift aan een reis naar Birmingham, waar hij een volkstuinder ontmoet wiens passie geen grenzen kent. Deze liefhebber met groene vingers heeft zijn plan gewijd aan het cultiveren van de smaken en aroma's van Italië, met een tapijt van tomaten, kruiden en levendige groenten die de zintuigen naar de zonovergoten landschappen van de Middellandse Zee transporteren.

Aflevering 4 gardeners world - terugkijken - tuinieren - tuinblogger -nederland - belgie

Natuur en kunst in harmonie

Door het hele land, in het charmante graafschap East Sussex, wordt Arit Anderson ondergedompeld in de artistieke schittering van Charleston, een tuin ontworpen als een levend canvas door de visionaire kunstenaar Vanessa Bell. Hier komen natuur en kunst samen in een symfonie van kleuren, texturen en vormen, waardoor bezoekers worden uitgenodigd de wereld door de lens van de kunstenaar te ervaren.

Hostavariëteiten: Een verzameling van schoonheid en veerkracht

In de glooiende heuvels van West Yorkshire trotseert een echtpaar de uitdagingen van naaktslakken en onderhoudt een opmerkelijke verzameling van honderden hostavariëteiten in hun tuin. Met een onwankelbare vastberadenheid en een diepe waardering voor deze veelzijdige en architecturale planten hebben ze een groene oase gecreëerd die de schoonheid en veerkracht van de natuur laat zien.

Hosta-stekken-slakken-bestrijden-voeden-bemesten-schaduwplanten

Een meesterwerk van architectuur en tuinbouw

Niet ver daarvandaan jongleert een jonge hoofdtuinman van midden twintig met het beheer van niet één, maar twee op kunst en ambacht geïnspireerde tuinen in Somerset. Met een passie die zijn jeugd verbergt, orkestreert hij vakkundig de harmonieuze mix van architectuur en tuinbouw, waarbij hij de elementen van design en natuur met elkaar verweeft om een ​​levend meesterwerk te creëren.

Terwijl de aflevering zich ontvouwt, worden kijkers getrakteerd op een caleidoscoop van tuinierverhalen, elk een bewijs van de blijvende aantrekkingskracht van de natuurlijke wereld. Van de nauwgezette planning van de grenzen van Adam Frost tot de uitbundige omarming van Italiaanse smaken in Birmingham, van de artistieke visie van Charleston tot de hardnekkige teelt van hosta's in West Yorkshire, en de jeugdige energie van de hoofdtuinman uit Somerset, 'Gardeners' World 2024 aflevering 4” viert de diversiteit en schoonheid van tuinieren in al zijn vormen.

Aflevering 3 terugkijken; >> Bekijk hem hier <<

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden
Tuinmedia

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Afbeelding bij Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen  verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners&#039; World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners&#039; World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox