Gardeners World 2024 Aflevering 3


Door TuindingenIn de boeiende derde aflevering van Gardeners World 2024 luiden we het paasweekend in met Monty Don aan het roer en beginnen we aan een verjongende reis door de groene uitgestrektheid van zijn tuin.

In deze aflevering bevindt Monty zich midden in een bruisend vernieuwingsproject op de illustere Mound, waarbij hij nauwgezet zaden zaait die voorbestemd zijn om te bloeien tot adembenemende snijbloemen, naast het strategisch planten van aardappelen die een stevige opbrengst beloven.

Tuinprogramma, Groen leven, Tuinieren tips, Planten liefde, Tuininspiratie, Tuinplatform, Tuinvideo's

We wagen ons buiten de grenzen van Monty's tuin en vergezellen Frances Tophill op een betoverende reis naar Helmsley Walled Garden, gelegen in het hart van Noord-Yorkshire. Hier dompelt Frances zich onder in de uitbarsting van lentekleuren die de tuin omhult, en werkt ze samen met de toegewijde vrijwilligers wier passie deze historische plek tot leven brengt. Hun verhalen, een bewijs van de gemeenschappelijke geest van tuinieren, voegen een rijke laag van menselijke interesse toe aan de landschappelijke schoonheid van Helmsley.

De aflevering neemt ons vervolgens mee naar de schilderachtige landschappen van Cornwall, waar we een stel ontmoeten wiens liefdesverhaal al meer dan vijftig jaar verweven is met de kunst van het tuinieren. Hun gedeelde passie voor het cultiveren van hun tuin heeft niet alleen hun leven verrijkt, maar ook hun buitenruimte getransformeerd in een bewijs van blijvende liefde en samenwerking. Dit segment onderzoekt de diepte van hun tuinierreis en biedt kijkers een kijkje in de geheimen achter hun bloeiende tuin.


Vervolgens bezoeken we het huis van een fervente kamerplantenliefhebber in Surrey, waar we ons verdiepen in de wereld van binnenshuis tuinieren. Dit segment belicht het gevarieerde aanbod aan kamerplanten, van gewone tot exotische kamerplanten, en toont de unieke uitdagingen en geneugten van binnen tuinieren. Door de ogen van een gepassioneerde kweker ontdekken we de transformerende kracht van planten bij het verbeteren van woonruimtes en het bevorderen van welzijn.

Ten slotte eindigt de aflevering op het serene platteland van het landelijke Northamptonshire, waar we Nick Bailey aantreffen aan het begin van een ambitieus project. Nick begint met het ontwerpen van een tuin voor zijn nieuwe 'forever'-huis, een taak die belooft zijn professionele expertise te combineren met zijn persoonlijke visie. Dit segment biedt kijkers een insiderperspectief op het creatieve proces van tuinontwerp, van conceptualisering tot het leggen van de eerste steen.

Aflevering 2 gemist bekijk hem hier 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden
Tuinmedia

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Afbeelding bij Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen  verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox