'S winters groen blijvende plant die drie groeivormen kent
Watercrassula is een plant die behoort tot de vetplantenfamilie, ook wel Crassulaceae genoemd. Zoals de titel al zegt kent deze plant 3 groeivormen. Landvorm, waterbodum en hij groeit in de bovenste waterlagen. Het voordeel is dat hij dus breed toepasbaar is, zowel vochtige als droge grond. Van nature komt deze plant uit Australië. Appart aan deze plant is dat hij in Engeland en België zich invasief gedraagt.
De verzorging van Watercrassula
Deze sierlijke plant is een mooie aanvulling van de vijvertuin. Watercrassula vindt het heerlijk om op een zonnige tot licht beschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze sierlijke plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte ondergrond, maar ook in ondiep water. De bloeiperiode van Watercrassula is in de maanden juni, juli, augustus en september. Deze plant groeit gemiddeld 5 tot 30 centimeter de hoogte in. Daarnaast is hij prima winterhard en ook wintergroen.
Waar plaats ik Watercrassula
Watercrassula dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1,2 en/of 3.
Uitleg tuindingen zones
Tuindingen zone 1: Oeverplanten
Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet. Lees hier meer over de verschillende vijverzones
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log inMeike 1 jaar geleden
Op jullie website lees ik over watercrassula (de juiste benaming is overigens 'crassula Helmsii'): "Appart aan deze plant is dat hij in Engeland en Belgiƫ zich invasief gedraagt" - Deze informatie is onvolledig, helaas gedraagt deze plant zich in Nederland ook zeer invasief. Hiermee verstoort de plant onze eigen inheemse natuur en zorgt voor afname in biodiversiteit. De plant verspreid zich verschrikkelijk snel en vormt hierdoor een ware plaag - ook in ons land. Zie https://www.verspreidingsatlas.nl/5307 voor een goed beeld hoe erg de situatie is. De plant is zelfs met zeer veel inspanning nauwelijks te bestrijden.
Vriendelijke groet van Meike