Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.


Door TuindingenVan moes-tuinieren tot de kleurrijke inrichting van de hotborder

Terwijl de warmte van de zomer de lucht begint te doordringen, richt Monty Don gretig zijn aandacht op een speciaal project in zijn tuin : het creëren van een betoverende zithoek. Met nauwgezette zorg selecteert hij een reeks nachtgeurende planten, die het decor vormen voor serene avonden gehuld in hun bedwelmende geuren. Naast deze aromatische oase verdeelt Monty vakkundig een agapanthus, waardoor de krachtige groei en bloei in de komende seizoenen wordt gegarandeerd. Zijn groene vingers houden daar niet op; een sierkweepeer vindt een nieuw huis tegen een muur op het oosten en belooft een prachtig schouwspel van bloesems. Ondertussen wordt de grond verrijkt en worden zaden voor pompoen gezaaid, in afwachting van een overvloedige herfstoogst die kleur en overvloed in de tuin zal brengen.

bloeiende-voorjaarsbomen-roze-wit

In een andere hoek van de tuin begint Toby Buckland aan een boeiende reis naar The Vann Garden in Surrey. Deze tuin, een meesterwerk ontworpen door de legendarische Gertrude Jekyll, ontpopt zich als een lentewonderland, waar de harmonie van kleuren en geuren een botanisch paradijs creëert. Toby's verkenning via de zorgvuldig geplande paden onthult de blijvende erfenis van Jekyll's visionaire ontwerp en biedt inspiratie en ontzag voor iedereen die er komt.

Planten,muren,zonnige standplaats, Voorjaarsbloeiend

Sue Kent, gevoed door een passie voor levendige kleuren en dynamische plantcomposities, duikt in een nieuw project in het heiligdom van haar Swansea-tuin. Met een scherp oog en een visie voor het creëren van opvallende visuele effecten begint ze haar ‘hot border’ te planten. Dit stuk tuin, gewijd aan het tentoonstellen van planten met warme tinten en exotische verschijningen, zal een vurig spektakel worden dat de zintuigen boeit en de verbeelding van de toeschouwers aanwakkert.

Hotborder-plantensoorten-beplantingsplannen-borderpakketen

Het programma neemt ons vervolgens mee op een reis naar de ruige schoonheid van Cornwall, waar we worden uitgenodigd in de kusttuin van de geroemde auteur Patrick Gale. Hier ontdekken we hoe een gewoon boerenerf is omgetoverd tot een toevluchtsoord van creativiteit en rust. Patrick's tuin, zorgvuldig samengesteld en liefdevol onderhouden, dient niet alleen als inspiratiebron voor zijn schrijven, maar ook als een toevluchtsoord voor de plaatselijke fauna en een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Aflevering 4 terugkijken >> bekijk hem hier <<

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden
Tuinmedia

Onderzoek 2024: tuinplanten nog steeds besmet met dodelijke pesticiden

Na 8 jaar ambitie van de tuinbranche Nederland toont onderzoek van PAN-NL in 2024 dat tuinplanten nog steeds giftige en verboden pesticiden bevatten. Lees meer over de impact op insecten en welke planten vermeden moeten worden.


Door Jan de B

Afbeelding bij Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen  verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties
Tuinmedia

Gardenersworld 2024 - aflevering 7 | zelfgezaaide zaailingen verzamelen naar nieuwste dahlia en ontwerpconcepten en plantenselecties

Ontdek de wereld van tuinieren met bestuivers, heilzame planten en dahlia-creaties, terwijl we een kijkje nemen in volkstuinen en kweekruimtes met inspirerende plantenselecties.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners&#039; World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 aflevering 7 | Duurzaam tuinieren: van bosranden tot groene buitenruimtes

In deze aflevering van Gardeners' World concentreert Adam Frost zich op het verbeteren van een bosrand en zijn moestuin. Frances Tophill onderzoekt de Willows-tuin in Buckinghamshire, terwijl Rekha Mistry bijdraagt aan duurzaam tuinieren. Een narcis-expert uit Manchester deelt zijn levenswerk. We kijken mee hoe een echtpaar hun balkon hebben omgebouwd tot een weelderig groene buitenruimte. Ook zien we het integreren van kruidentuinieren, het kweken en oogsten van verschillende kruiden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners&#039; World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!
Tuinmedia

Gardeners' World 2024 Aflevering 6 terugkijken | praktische tuintips en inspiratie voor zomerse tuinavonturen!

Verrijk je tuinplezier met deskundige tips van Monty Don, een reis naar Dublin met Adam Frost, een tulpententoonstelling in Arundel Castle, gratis planten delen met Carol Klein, en meer inspirerende tuinverhalen voor tuinliefhebbers van alle niveaus


Door Roel

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 5 | Een bewijs van de transformerende kracht van tuinieren.

Ontdek een wereld van betovering en schoonheid in Gardeners World 2024 Aflevering 5. Monty Don creëert een aromatische oase, terwijl Toby Buckland ons meeneemt naar het lentewonderland van The Vann Garden. Sue Kent verrast met een vurig spektakel in haar ‘hot border’, terwijl we worden betoverd door de ruige schoonheid van Patrick Gale's kusttuin in Cornwall. Laat je inspireren door de harmonie van kleuren, geuren en creativiteit, en ontdek de transformerende kracht van tuinieren.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox