Van Tuinieren tot Tuinmanieren

Om volop mee te genieten van Tuindingen dien je geregistreerd te zijn. Maak nu gratis je account aan.

Colijnsplaats

In deze aflevering gaan we op pad met Herma in haar prachtige 4 seizoenen tuin. Een tuin met kleurige, lange vaste planten borders met veel siergrassen om de kleur wat te blussen. De meeste planten die Herma gebruikt hebben wat te bieden voor de bijen en vlinders zoals de bessenstruiken en zaaddragende planten voor de vogeltjes.


De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriërs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Biologische bloemen pluktuin in Drenthe Zeldenrust.

Aan de rand van het unieke natuurgebied National Park Drents-Friese Wold begonnen Jan en Riekje Rozeboom jaren geleden als echte pioniers een Blauwe bessen kwekerij. Maar tijdens een zware burn-out ontdekte Riekje de helende kracht van de bloemen en planten op hun terrein en zij besloot een biologische pluktuin te creëren onder de naam Zeldenrust. Wat ons betreft had de naam ook best Zielenrust mogen zijn want zodra je met Riekje de tuin in wandelt vergeet je even compleet de gestreste waan van de dag.


Maak je moestuin winterklaar | Alles Wat Bloeit | Rick's Moestuin Aan Zee

Tijd om de moestuin winterklaar te maken. Rick verwijdert alle groente die klaar zijn en ruimt de overgebleven pompoenen op. Hendrik vindt het er maar erg lekker uit zien en steelt af en toe een pompoen. Jose laat zien welke groente je nog kunt zaaien voor de winter en wat er allemaal nog groeit en bloeit in de moestuin.


Landgoedtuin Nardinclant - kijkje in de historische tuin

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Nardiclant. Verscholen in een boomrijke wijk in Laren ligt deze unieke plek. Nardinclant is een prachtig aangelegde historische tuin.


Volg ons op social media

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox