Ze groeien zo'n beetje gelijktijdig in de moestuin. De spinazie en de daslook en ze zijn ook nog eens perfect te combineren in gerechten. Wist je dat spinazie naast een hoog ijzergehalte ook nog eens waardevolle stoffen bevat zoals Caroteen, Vitamine E en oxidanten? Een reden temeer om deze soep eens uit te proberen.
Wat heb je nodig:
450 gram verse bladspinazie (liefst onbespoten uit eigen tuin natuurlijk)
50 gram verse daslook
200 gram kruimige aardappelen
1 teentje knoflook
1 prei
1,5 liter groentebouillon (vers getrokken of van blokjes)
50 gram roomboter
Peper & zout
Eventueel (daslook)bloemen om te garneren
Bereidingswijze:
Kook de aardappels kruimig. Snij in de tussentijd de prei in ringen, snij de knoflook fijn, was de spinazie en de daslook en laat deze goed uitlekken. Zorg dat je 1,5 liter bouillon klaar hebt staan.
Doe vervolgens 50 gram roomboter in een ruime pan. Fruit de prei en voeg de knoflook toe. Wacht even totdat beide glazig zien. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken. Doe hetzelfde met de daslook. Voeg de aardappels toe en stoof deze even mee. Voeg nu de bouillon toe en laat het geheel op een lage stand even verder stoven.
Meng alles met de staafmixer tot een gladde soep. Garneer de soep voor het opdienen met wat daslookbloemen of andere eetbare bloemen.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in