Lekker van eigen land op de BBQ




Net ff anders.

Wij zijn geen vegetariërs, onze jongste dochter wel, noch zijn wij veganist, maar je kan dus een heerlijke BBQ hebben met gewassen uit je eigen tuin(tje). Aangevuld met wat paddenstoelen en eventueel vlees, vis en/of gevogelte voor de niet vega's.
Tenslotte draait BBQ niet alleen om het vlees en drinken, maar voornamelijk wat ons betreft om het samenzijn, de gezelligheid en het buiten bereiden van je eten op een vuurtje, gloeiende kolen.

Wat kan dan

Hier enkele voorbeelden die je prima op de BBQ kan bereiden zonder vlees. Hoeft niet, maar kan prima

Gepofte aardappelen.

Wikkel je net geoogste aardappelen in aluminiumfolie en rooster ze op de grill tot ze zacht en gaar zijn. Op tafel zet je dan wat zure room en wat fijn gesneden lente-ui of bieslook bij.Gegrilde mais. Kan zowel direct op de BBQ of in aluminium folie met wat boter en een klein beetje zout in 2 of 3 stukken of de wat kleinere in zijn geheel.

Groentespiezen.

Hier kan je echt veel groentes aan rijgen die je op dat moment kan oogsten. Denk eens aan: Courgette, ui, broccoli, bloemkool, paprika, tomaat, aubergine en eventueel kan je dat aanvullen met wat gekochte ananas in blokjes en bijvoorbeeld paddenstoelen.

Vleestomaten.

Deze zijn ook heel geschikt voor op de BBQ, als een wat dikkere plak, ingesmeerd met wat olie en kruiden naar jouw smaak. Je kan ze ook vullen met wat kaas en dan garneren met wat basilicum, of wat dacht je van een spiesje met wat gekleurde en gekruide cocktailtomaat (geel, oranje, rood, donkerbruin)

Tenslotte.

Heb je zelf ook nog tips schroom dan niet om die als reactie te delen.





Wil je meer lezen van Lekker van Eigen Land, kijk dan ook eens op mijn Facebook pagina. 

Eerdere Blogs van Lekker van Eigen Land


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Lekker van eigen land op de BBQ
Eten uit eigen tuin

Lekker van eigen land op de BBQ

Wat je allemaal kan doen op de BBQ met gewassen uit jen eigen tuin. Jammie Jammie


Afbeelding bij Bradertjes
Eten uit eigen tuin

Bradertjes

De oogst van eigen piepers geeft vaak ook krieltjes. Oudhollands gebruik om deze in de schil te braden. de Bradertjes


Afbeelding bij Groene thee uit eigen tuin: 5 makkelijke planten om zelf te kweken
Eten uit eigen tuin

Groene thee uit eigen tuin: 5 makkelijke planten om zelf te kweken

Wil je genieten van gezonde, biologische thee uit je eigen tuin? In dit artikel ontdek je vijf gemakkelijk te kweken kruidenplanten die perfect zijn voor het maken van je eigen groene thee.


Door Mellisa

Afbeelding bij Gezonde voeding onder je voeten
Eten uit eigen tuin

Gezonde voeding onder je voeten

Wildplukken leren In de meeste tuinen is een groot deel van de wilde planten als onkruid te vinden die van oorsprong in de omgeving groeien. Ook in groenstroken, moestuinen en natuurgebieden is van alles te vinden. Veel van deze planten zijn eetbaar, weet jij welke?


Afbeelding bij Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase
Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓


Door Mellisa

Afbeelding bij Spinaziesoep met daslook
Eten uit eigen tuin

Spinaziesoep met daslook

Ze groeien zo'n beetje gelijktijdig in de moestuin. De spinazie en de daslook en ze zijn ook nog eens perfect te combineren in gerechten. Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.


Door Lynda

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox