Surfinia’s in potten bloeien tot in het najaar


Door Kim

Afbeelding bij Surfinia’s in potten bloeien tot in het najaar


Surfinia: het kleine neefje van de Petunia.

Zeker op zonnige dagen zijn Surfinia’s in potten of hangpotten een garantie voor kleur op het terras. Met de interessantste kleuren geven ze een stroom aan bloemen aan sierlijke ranken en dat maandenlang: tot de vorst er in oktober/november een eind aan maakt.


Surfinia is eigenlijk veel beter geschikt voor ons koude kikkerlandje. Ze kunnen beter tegen slechtere weersomstandigheden. De bloemen ‘smetten’ (verbruinen) bijvoorbeeld niet zo snel door aanhoudend regenweer.

Ze houden absoluut van zon, maar tijdelijk wat schaduw (bijvoorbeeld een paar uur per dag) kunnen ze ook verdragen.

TIP: Haal bij Surfinia’s regelmatig de uitgebloeide bloemen weg. Dat stimuleert de planten om nog langer en rijker door te bloeien dan ze normaal al doen. En geef ze regelmatig mest. 0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Tuinieren in potten en bloembakken
perkplanten en zomerbloeiers

Tuinieren in potten en bloembakken

Ontdek hoe je je tuin het hele jaar door kunt laten bloeien met behulp van potten en bloembakken. Leer de slimme lasagnemethode voor een kleurrijke tuin en ontdek de geheimen achter het tuinieren in containers.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Cosmea / Cosmos (eenjarig)
perkplanten en zomerbloeiers

Cosmea / Cosmos (eenjarig)

Langbloeiende insectenplant: Cosmea is een super mooie eenjarige plant en makkelijk om te zaaien. Het doet het perfect in een border van de tuin of in een veldje. Als je cosmea zaait in het aan het einde van de lente, zal zij direct bloeien van juli tot oktober.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Alcea / Stokroos
perkplanten en zomerbloeiers

Alcea / Stokroos

60 soorten ALCEA ROSEA - zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open ruimte. Stokrozen zijn 2-jarige planten en kunnen tussen de 2 tot 3 meter hoog worden.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Alonsoa meridionalis / Alonsoa
perkplanten en zomerbloeiers

Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Eenjarig Zuid Amerikaans plantje. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Bellis perennis /  Tuin Madeliefje (soort)
perkplanten en zomerbloeiers

Bellis perennis / Tuin Madeliefje (soort)

Ze hebben krachtige rozetten van frisgroene, spatel tot omgekeerd eivormige bladeren en bereiken een hoogte van 10-20 cm. De bloemen worden bijzonder groot en bereiken, afhankelijk van het ras, een doorsnee van maximaal 7 cm. Ze zijn half tot dichtgevuld en bloeien in witte, roze of rode tinten, maar ook tweekleurig.


Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)
perkplanten en zomerbloeiers

Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

De goudsbloem is een eenjarige plant. Het zijn bovendien ook van oudsher bekende, geneeskrachtige planten. De bloemen kunnen worden gegeten en hebben een ontstekingremmende werking. Afhankelijk van het ras vormen ze talrijke halfgevulde of gevulde composieten bloemen met een doorsnee van 2-8 cm, die ’s nachts weer dichtgaan.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox