Alonsoa meridionalis / Alonsoa

30 Aug 2020 in perkplanten en zomerbloeiers

Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Alonsoa meridionalis / Alonsoa


Éénjarig. Zuid Amerikaans plantje.

 Het blad en stengels kunnen, afhankelijk van de Cultivar, middelgroen of donkergroen zijn. Het blad is klein en zit vooral onderin de plant.
Daartussen verschijnen vanaf eind juni tot ver in september mooi verdeeld over talrijke 40 cm tot 60 cm lange stelen, de kleine bloempjes, in kleuren (afhankelijk van het ras) als abrikoos, zachtrood, oranje en felrood. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi. 

Perkplanten eenjarige zuid Afrika

Plantvoorschriften algemeen
Zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open plaats zonder bomen of struiken. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters.
Deze plant wordt echter meestal als kuipplant toegepast. U kunt haar redelijk overhouden door haar koel, maar vorstvrij te laten overwinteren.
De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.)
Deze soort is niet alleen geschikt voor combinaties in potten, ze is ook heel bruikbaar in boeketten: hoe meer je knipt, hoe meer nieuwe bloeistengels er tevoorschijn komen

Zaaien
Zaai de heel kleine zaden in maart voor, zaai ze oppervlakkig (dus met slechts een dun laagje vermiculiet of grof zand bedekken). Bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen 2 weken. Plant de zaailingen uit vanaf 12 mei (ijsheiligen), en geef ze een zonnige standplaats in niet te natte en vaste grond.
Het is heel gemakkelijk om er in september zelf weer zaden van te oogsten voor het jaar erop.  


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
perkplanten en zomerbloeiers

Cosmea / Cosmos (eenjarig)

Langbloeiende insectenplant: Cosmea is een super mooie eenjarige plant en makkelijk om te zaaien. Het doet het perfect in een border van de tuin of in een veldje. Als je cosmea zaait in het aan het einde van de lente, zal zij direct bloeien van juli tot oktober.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Alcea / Stokroos

60 soorten ALCEA ROSEA - zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open ruimte. Stokrozen zijn 2-jarige planten en kunnen tussen de 2 tot 3 meter hoog worden.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Eenjarig Zuid Amerikaans plantje. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Bellis perennis / Tuin Madeliefje (soort)

Ze hebben krachtige rozetten van frisgroene, spatel tot omgekeerd eivormige bladeren en bereiken een hoogte van 10-20 cm. De bloemen worden bijzonder groot en bereiken, afhankelijk van het ras, een doorsnee van maximaal 7 cm. Ze zijn half tot dichtgevuld en bloeien in witte, roze of rode tinten, maar ook tweekleurig.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

De goudsbloem is een eenjarige plant. Het zijn bovendien ook van oudsher bekende, geneeskrachtige planten. De bloemen kunnen worden gegeten en hebben een ontstekingremmende werking. Afhankelijk van het ras vormen ze talrijke halfgevulde of gevulde composieten bloemen met een doorsnee van 2-8 cm, die ’s nachts weer dichtgaan.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Viola / Viooltje

De viooltjes die we het beste kennen en grote getale worden gekweekt zijn de kleinbloemige viooltjes of Viola cornuta (hoornviooltje).Deze vaste plant is zeer winterhard en wordt 15cm hoog en 30cm breed.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox