De Tuin van Fortmond

29 Nov 2023 in Landelijk


De Tuin van Fortmond.

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit zijn we op bezoek bij Josée en Willem de Haan in hun prachtige tuin.  De Tuin van Fortmond is buitendijks gelegen in de uiterwaarden van de IJssel, waar de rivier tussen Olst en Wijhe een grote slinger naar het westen maakt. Het geheel heeft een oppervlakte van 1 hectare, waarvan plm. 4000 m2 siertuin, 2000 m2 gazon met bosjes en 2000 m2 bloemenweide. Rondom het architectonisch moderne designhuis is een tuin ontworpen met veelal hoogopgaande plantengroepen waartussen veel siergrassen.

open-tuinen-overijssel-siertuinen-grassentuin-vaste-inheemse-planten

Het huis en de siertuin liggen op een vroegere rivierduin zodat er veel hoogteverschillen zijn. De siertuin gaat over in een glooiend gazon, onderbroken door vogelbosjes met natuurlijke onderbegroeiing. Tenslotte ligt aan de rand van het terrein een bloemenweide, grenzend aan het natuurgebied De Duursche Waarden.

Open-tuinen-overijssel-dijktuin-uiterwaarden-siertuinen-gazon-tuinontwerpen

Als u een bezoekje brengt aan de tuin dan wordt u ontvangen op het terras van de bijzondere woning van waaruit een panoramisch uitzicht is over de IJsselvallei. 

Nieuwschierig geworden naar de tuin? 

Josée en Willem de Haan

Adresgegevens
Fortmonderweg 47
8121 SL Olst

Openingstijden:
Open op afspraak vanaf 15 mei tot eind september 2023.
Entree € 6,00 per persoon, incl. koffie/thee en rondleiding.


Blog berichten van Alles Wat Bloeit.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Landelijk

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


Landelijk

De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Landelijk

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Landelijk

Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

Ontdek hoe je met creatieve ideeën en inspiratie je tuin en terras kunt inrichten tot een plek om te ontspannen en te genieten.


Door Tuindingen

Landelijk

Judaspenning insectvriendelijke voorjaarsbloeier

Een makkelijke plant die vroeg in het voorjaar bloeit


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox