Tuin in het Bos

07 Dec 2023 in Landelijk
Afbeelding bij Tuin in het Bos


Tuinieren in het Bos

Tuin in het Bos" is een landschapstuin van ongeveer 4000 m², gelegen in het bosrijke Landgoed Kamersven te Maarheeze. Deze tuin is zelf ontworpen en aangelegd sinds 1987. Van oorsprong was dit vrijliggende bosperceel een onderdeel van het beschermde natuurgebied de Hugterheide. Het ontwerp waarborgt en versterkt de rust die de omgeving al biedt, en dit is gerealiseerd door de landschappelijke vormgeving van groenvlakken, vijvers, zandpaden, borders en de afwezigheid van dode materialen. Een wandeling tussen de dennenbomen door, langs vijvers en beekjes, levert steeds weer een nieuw uitzicht op over deze indrukwekkende tuin.

Bostuin-ontwerp-vormen-rondingen-scherpe-lijnen

Bostuin-ontwerp-vormen-rondingen-scherpe-lijnen

Landgoed Kamersven te Maarheeze.

Een prachtige tuin van Wim en Hannie, die al hun passie erin stoppen. Benieuwd geworden naar de tuin en het verhaal erachter?

Kijk dan de aflevering; Tuinieren in het bos op landgoed kamersven
0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Landelijk

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


Landelijk

De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Landelijk

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Landelijk

Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

Ontdek hoe je met creatieve ideeën en inspiratie je tuin en terras kunt inrichten tot een plek om te ontspannen en te genieten.


Door Tuindingen

Landelijk

Judaspenning insectvriendelijke voorjaarsbloeier

Een makkelijke plant die vroeg in het voorjaar bloeit


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox