Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

01 Sep 2023 in Landelijk

Door Tuindingen

Afbeelding bij Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels


Zinken emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante op-pottafels

Wil je je tuin een beetje pimpen en er een gezellige plek van maken? Nou, hier zijn een paar  ideeën om mee te spelen:

Versier je tuininrichting met charmante vintage decoraties die je strategisch langs de paden en rondom het terras kunt plaatsen. Dit zal je tuin een rustieke uitstraling geven. Van zinken kuipen tot oude hooivorken en terracotta bloempotten tot een prachtig vogelbad, er zijn tal van mogelijkheden om je buitenruimte te verfraaien. Het vogelbad biedt niet alleen een perfecte plek voor vogels om te drinken en te badderen, maar het geeft jou ook de gelegenheid om te genieten van het schouwspel van vogels die je tuin bezoeken.


Zinken potten en pannen

Zinken emmers zijn geliefd bij velen, vooral de antieke varianten passen perfect bij diverse tuinstijlen van vandaag de dag. Als tuinliefhebber bieden zinken emmers je de mogelijkheid om op een charmante manier verschillende plekken in je tuin te verfraaien. Oude zinken emmers dragen een stukje geschiedenis met zich mee en brengen een vleugje nostalgie in je buitenruimte.

Je kunt bijvoorbeeld een zinken emmer combineren met prachtige bol-crysanten voor een elegante uitstraling. Of gebruik kleine zinken potjes om vetplantjes te planten, waardoor je een speelse en aantrekkelijke accent in je tuin creëert. En vergeet de decoratieve zinken gieters niet, die perfect passen bij een waterpunt en een vleugje karakter toevoegen aan je tuin. Kortom, met zinken emmers kun je jouw tuin op een unieke en nostalgische manier verfraaien.


Antieke metalen of aardewerk bloempotten:

We leven in een tijd waarin we zoveel mogelijk hergebruiken, en wat is er nu leuker dan het hergebruiken van nostalgische decoratie-items in de tuin, bij de voordeur, of in een gezellig hoekje op het terras? Je kunt blijven decoreren door verschillende items dicht bij elkaar te plaatsen, variërend in vormen van rond tot vierkant tot rechthoekig. Zo creëer je snel een gezellig tafereeltje. Plaats in de antieke metalen of aardewerk bloempotten bloemen die je rechtstreeks uit je eigen tuin hebt geplukt en maak telkens een seizoensgebonden veldboeket.

Tuintafels van oud doorleefd hout.

De schoonheid van doorleefd of gerecycled hout is dat elk stuk een eigen geschiedenis vertelt. Ooit maakte jouw tafel deel uit van een oude vissersboot, diende het als steigerplanken, of werd het samengesteld van oud recycle-hout met een blad van oude steenschotten, misschien wel met een prachtig smeedijzeren onderstel. Deze tafels zijn ware juweeltjes die een unieke sfeer aan je tuinbeleving toevoegen.

Tuintafels styling recyclen krukjes en stoelen

Elke tuintafel van karakteristiek hout heeft zijn eigen verhaal en unieke uitstraling. Geen twee tafels zijn gelijk, waardoor je altijd een exclusief meubelstuk in je tuin plaatst. De tijd gebonden uitstraling van deze tafels past perfect bij een landelijke tuininrichting, waardoor je buitenruimte een authentiek karakter krijgt. Laat deze doorleefde houten tuintafels het hart van je tuin vormen en geniet van de unieke charme die ze met zich meebrengen.

tuintafels - oud hout - wijnvaten tuintafels - inrichting tuin DIY tips

Een buitenkeuken op tafel: de kunst van de styling.

In principe is vrijwel elk tafeltje of lage tuinkast geschikt om te dienen als buitenkeuken. Wat hierbij vooral van belang is, is de juiste styling. Je hebt niet veel nodig om een echt buitenkeuken-gevoel te creëren. Een leuke aanpak is om terracotta potjes te plaatsen met verse kruiden en eetbare planten, zoals bijvoorbeeld Griekse basilicum of Oost-Indische Kers met eetbare blaadjes en bloemen.

Om de gewenste keukenachtige sfeer te bereiken, kun je keukenaccessoires gebruiken om de tafel aan te kleden. Denk aan (oude) snijplanken, glazen voor drankjes, bestek, olijfolie, peper, zout en andere eet gerelateerde items. Vergeet ook niet het gebruik van textiel, zoals een schort en/of theedoek, om het geheel in stijl af te maken.

Met de juiste styling en hergebruik van meubelen kun je een buitenruimte creëren die past bij jouw persoonlijke smaak, waardoor je volop kunt gaan genieten.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Landelijk

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


Landelijk

De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Landelijk

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Landelijk

Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

Ontdek hoe je met creatieve ideeën en inspiratie je tuin en terras kunt inrichten tot een plek om te ontspannen en te genieten.


Door Tuindingen

Landelijk

Judaspenning insectvriendelijke voorjaarsbloeier

Een makkelijke plant die vroeg in het voorjaar bloeit


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox