Gevlekt longkruid - Pulmonaria off. 'Sissinghurst White'

07 Mar 2020 in Vaste planten

Door Roel

Afbeelding bij Gevlekt longkruid - Pulmonaria off. 'Sissinghurst White'


Bloeit met witte bloemen in de maanden maart en april.

Gevlekt longkruid is een laagblijvende plant met een maximale hoogte van 30 centimeter. In maart en april bloeit Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White' met witte bloemen. De bladeren zijn bijzonder, zijn bont en gestreept en langwerpig eivormig van vorm. Deze plant is goed winterhard.

Standplaats van Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White'

Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White' wenst een half schaduwrijke tot schaduwrijke standplaats op een normale tot vochtige bodem. De bodem mag kalk bevatten.

Verzorging en toepassing van Gevlekt longkruid 'Sissinghurst White'

Gevlekt longkruid is een goede bodembedekker. Voor een goed, dicht tapijt adviseren wij om er 7 tot 9 van per vierkante meter aan te leggen.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Jan de B Avatar

Jan de B 3 jaar geleden
Prachtige bloemen geniet er ieder jaar van. 


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin | De voordelen

Een levende tuin draagt bij aan de natuurlijke bestrijding van allerlei soorten plagen. Lieveheersbeestjes gaan de strijd aan met luizen, egels verminderen de slakkenpopulatie, merels pikken de emelten uit het gazon en meesjes begeven zich al in een vroeg stadium naar de toppen van de eikenboom om daar in het vroege voorjaar de eikenprocessierupsen te verorberen. Een tuin vol leven is in balans en heeft nog maar weinig externe sturing nodig.


Door Tuindingen

Vaste planten

Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriërs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin

Heemplanten, die al eeuwenlang geworteld zijn in ons Nederlandse tuin- en landschap, spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit. Onze passie voor inheemse tuinplanten is niet alleen ecologisch verantwoord, maar leidt ook tot een prachtige tuin die de rijke diversiteit van Nederlandse wilde planten weerspiegelt. Deze planten voegen een uniek karakter toe aan elke buitenruimte.


Door Roel

Vaste planten

Zonnehoed soorten zijn allen insect vriendelijk

Deze plant trekt bijen, hommels en vlinders aan met zijn honingachtige geur, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit. De zonnehoed is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, geel, wit en groen, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om je tuin te verfraaien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die gedijt in zonnige of westelijk gelegen gebieden met goed doorlatende grond.


Door Roel

Vaste planten

⭐️Creëer een levendige tuin met Nepeta faassenii 'Walker's Low

Ontdek de betoverende Nepeta faassenii 'Walker's Low', een langbloeiende vaste plant en insectenmagneet voor de zonnige border.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox