Tentoonstelling over Piet Oudolf en LOLA Landscape

22 May 2021 in Tuinontwerpers

Door Tuindingen

Afbeelding bij Tentoonstelling over Piet Oudolf en LOLA Landscape


Op 26 mei opent in Schunck Heerlen de tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi. In deze expositie is werk te zien van de gerenommeerde tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects.

Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur, belooft Schunck. Overkoepelend thema is de impact van landschapsontwikkeling op de publieke ruimte, natuur en klimaatverandering.

Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA gaat over de beroemde tuinen en projecten van Oudolf en LOLA afzonderlijk, maar vooral over hun hechte samenwerking en overeenkomstige visie op landschapsontwikkeling, met als ultieme einddoel een wereldbos tegen de opwarming van de aarde.

Voor de nabije toekomst staat de realisatie van Leisure Lane in Parkstad naar ontwerp van Oudolf en LOLA op het programma. Dit is een route van bijna 26 kilometer lang die de gemeenten Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld met elkaar verbindt en waar biodiversiteit en aantrekkelijke beplanting centraal staan. Dit project van IBA Parkstad is aanleiding tot het maken van deze tentoonstelling, meldt Schunck.

Joseph Beuys
In reactie op het werk van Oudolf en LOLA zijn in de tentoonstelling werken te zien van kunstenaars als Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen. Sommige werken zijn speciaal voor de expositie gemaakt.

De tentoonstelling is, uiteraard met het nodige voorbehoud vanwege coronamaatregelen, te zien tot en met 17 oktober. Bij nai010 uitgevers verschijnt een catalogus van de expositie.

Tentoonstelling over Piet Oudolf en LOLA Landscape

Dit boek neemt de lezer mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen van over de hele wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, het Dwaalsterpark in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot. 

Op reis worden we vergezeld door kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen . Daarmee presenteert dit boek een bijzonder perspectief op zowel de praktijk van het landschapsontwerp als op grotere vraagstukken zoals klimaatopwarming en de werking van de natuur op onze gezondheid.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinontwerpers

Hoe krijg je diepte in een kleine tuin?

Een kleine tuin kan heel mooi en functioneel worden ingericht met de juiste keuzes van planten en materialen. Creƫer een duidelijke structuur. Speel met hoogte. Kies de juiste planten. Maak gebruik van kleur en verschillende structuren.


Door Tuindingen

Tuinontwerpers

Welke materialen kies je voor jouw tuin?

Als ik door bijvoorbeeld een bouwmarkt loop zie ik overal verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in de tuin. Elementen in de tuin kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen die de sfeer bepalen in jouw tuin, maar hoe welke materialen passen dan bij jou en kan je materialen ook combineren?


Tuinontwerpers

Welk doel heeft jouw tuin?

Het doel van de tuin bepaalt een groot deel van het ontwerp. Hoe de tuin gebruikt gaat worden is voor iedereen anders. Verschillende factoren hebben invloed op.


Tuinontwerpers

Tuinarchitect Oudolf

Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox