Piet Oudolf bekroond door Britse Society of Garden Designers (SGD)

19 Nov 2019 in Tuinontwerpers

Door Tuindingen

Afbeelding bij Piet Oudolf bekroond door Britse Society of Garden Designers (SGD)


De Lifetime Achievement Award 2019

De Lifetime Achievement Award is een prijs die wordt toegekend aan een persoon die een uitstekende bijdrage heeft geleverd aan het landschaps- en tuinontwerp vak. De Award, toegekend door de Council of the Society of Garden Designers, werd uitgereikt aan ontwerper Piet Oudolf tijdens The SGD Awards 2019.
  
De SGD-raad zei: “We zijn bijzonder trots om onze zevende ontvanger van deze meest prestigieuze prijs te eren. Vanaf de leeftijd van 25 jaar heeft deze plantman een fenomenale bijdrage geleverd aan nieuwe manieren van denken over naturalistisch planten met behulp van grassen en kruidachtige planten. Met alle geluidsprincipes van een goed plantenontwerp zit zijn werk comfortabel in formele en informele omgevingen, stad en land, zonder de ontwerpintegriteit van structuur en balans te verliezen.
 

 

Van de Highline in New York tot Pensthorpe Natural Park, van de Wisley-grenzen tot Olympic Park, zijn werk is zowel indrukwekkend als intiem. 

De baanbrekende ontwerpen van de Nederlands bekendste tuinontwerper hebben hem wereldwijd geprezen

Nu in zijn vroege jaren zeventig, en de winnaar van de SGD Lifetime Achievement Award 2019, is Piet Oudolf het dichtst bij een tuinbouw-superster. In tegenstelling tot andere tuinier- beroemdheden ontdekte hij zijn passie voor planten als kind echter niet. Hij was twintiger, werkte in het restaurant van zijn ouders en was ongelukkig toen hij besloot een andere carrière te zoeken en verschillende banen in een visserij, een staalfabriek en een tuincentrum probeerde. Daar raakte hij geïnteresseerd in tuinieren en begon hij planten te kopen.

 

De privétuin (4.000 m²) van Oudolf aan de Broekstraat in Hummelo was open voor publiek tot einde oktober 2018. De tuin hoort bij de boerderij die de naam De Koesterd draagt. Deze boerderij stamt uit 1850 en herbergde vroeger een pension. De bijbehorende kwekerij werd hoofdzakelijk door Oudolfs vrouw beheerd. De Oudolfs zijn gespecialiseerd in siergrassen en zijn belangrijke initiators van het verschijnen van siergrassen in tuinen over de hele wereld. De Grassendagen in september trokken jaarlijks honderden bezoekers uit binnen- en buitenland. De kwekerij is op 15 november 2010 gesloten.
 

Creëer je eigen Piet Oudolf tuin
met de exclusieve planten van de Piet Oudolf Collectie

Ben je geïnspireerd door de tuinen van Oudolf lees ook deze blog 

 

 


0
Deel je mening in een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Heb je al een account en wil je liever reageren onder je eigen naam? Klik dan eerst hier om in te loggen.


Er zijn nog geen reacties.
Tuinontwerpers

Welk doel heeft jouw tuin?

Het doel van de tuin bepaalt een groot deel van het ontwerp. Hoe de tuin gebruikt gaat worden is voor iedereen anders. Verschillende factoren hebben invloed op.


Tuinontwerpers

Tuinarchitect Oudolf

Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox