Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

15 Mar 2024 in Tuinmedia

Door Tuindingen

Afbeelding bij Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.


Het nieuwe seizoen van Gardeners’ World op tv trapt af op vrijdag 15 maart!

Stel in je agenda alvast een herinnering in, want aanstaande vrijdag 15 maart om 21:00 uur Nederlandse tijd kun je op BBC2 weer kersverse afleveringen van Gardeners’ World bekijken. Elke week verzorgen Monty en het team een uur lang de beste tuintips en heel veel inspiratie. Kijk alvast op onze tv-pagina om te zien wat je in de eerste uitzending niet mag missen.

Dit kun je in 2024 verwachten

Monty is op Longmeadow begonnen met de transformatie van de Cottage Garden tot Rose Garden. Aangetaste buxushagen en zieke perenbomen zijn verwijderd en vervangen door laatbloeiende rozen. Maar er valt nog veel meer te doen en gedurende het seizoen volgen we Monty’s vorderingen op de voet. Ook Adam neemt ons mee in zijn plannen voor zijn perceel.

De overige presentatoren zullen ons ook dit jaar weer voorzien van de beste tuintips. Daarnaast hebben ze ontmoetingen met gepassioneerde kwekers en tuiniers en bezoeken ze enkele van de mooiste en meest inspirerende tuinen van het Verenigd Koninkrijk.

monty-don-landscape-nieuwe-seizoen- Gardeners’ World - start - welke zender op tv 2024

Restauratie van bekende tuinen

Een terugkerend thema bij diverse tuinen die in dit tv-seizoen te zien zijn, is restauratie. We bezoeken een Japanse tuin in Herefordshire, die door de huidige eigenaren in originele luister is hersteld. Frances gaat naar Newby Hall in Yorkshire om hun indrukwekkende collectie etageprimula’s te bekijken en de herontwikkeling van de rotstuin aldaar. Heel bijzonder is de restauratie van de tuin Munstead Wood, het voormalige huis van Gertrude Jekyll, een van de meest invloedrijke tuiniers van de afgelopen 150 jaar.

Er komen ook dit jaar weer heel veel praktische tips van de presentatoren vanuit hun eigen tuinen en vanaf andere prachtige tuinen. Zo dompelt Frances zich onder in de collectie etageprimula’s op Newby Hall en volg je Adam op de voet bij de ontwikkeling van zijn nieuwe tuin. Carol geeft een aantal masterclasses vanuit haar tuin Glebe Cottage en Sue neemt je mee op haar avonturen in haar tuin en groenteperceel. Maar er is nog veel meer te genieten dit jaar, dus schakel vooral elke vrijdagavond (of zaterdagochtend) in op BBC2.

Aflevering 1 terugkijken Gardener's World 2024

In deze aflevering: Monty is druk bezig geweest op Longmeadow tijdens de winter, en er zijn veel nieuwe projecten in de tuin om te delen. Naast het planten van zomerbollen in potten, zal hij wat pronkbonen op gang brengen en wat ruimtebesparend fruit toevoegen aan zijn moestuin. Adam Frost bezoekt een prachtige Japanse tuin die een grote restauratie heeft ondergaan om hem terug te brengen naar zijn vroegere glorie. En er is een tuinier die geluksvondsten heeft gerecycled en hergebruikt van haar lokale stortplaats om een prachtige tuin te creëren, vol met rustige zithoeken. Frances Tophill ontdekt hoe een ongebruikt gemeentelijk opslagterrein in Liverpool is omgetoverd tot een groene oase. En we reizen naar het Peak District om een ommuurde tuin te verkennen vol seizoensgebonden beplanting die het meeste haalt uit zijn spectaculaire omgeving.

Gardeners' World - aflevering 2

Een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken. Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen

Bekijk hem >> hier<<


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox