Nieuw voor mij
Van de week voor het eerst gehoord van deze knoflook en op zoek gegaan naar informatie. Wat ik heb gevonden is: Deze knoflook heeft slechts één teentje, onder een wit met paars gestreept velletje. Hierdoor is solo knoflook makkelijker in het gebruik omdat die eenvoudiger te pellen is.
Enkelvoudig
Okay slechts één teentje, hoe je die dan gaat vermeerderen is de eerste vraag die bij opkomt maar dan lees ik daar ook: Het telen van deze knoflook. Breek de knoflookbol op in losse teentjes en plant de grote tenen met de platte kant naar onderen. Zorg dat de puntige bovenkant 2,5 centimeter onder het grondoppervlak komt. Poot je knoflookteentjes met zo'n 15 centimeter tussenruimte en zo'n 30 centimeter tussen de rijen.
Vermeerderen
Wat ik dan weer niet begrijp is, als deze knoflooksoort slechts een teentje heeft hoe kan ik dan de bol in verschillende teentjes splitsen? En dan zoek ik verder en vind dan dit: Een solo knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Het verschil met de andere knofloken is dat knoflook niet bestaat uit "rokken", maar is opgebouwd uit verschillende kleine "teentjes" die samen een bol vormen, verpakt in een papierachtig omhulsel.
Ik begrijp het nog niet helemaal
Dat zou dan weer een hoop verklaren. Het is dus als ik het goed begrijp, een knoflookvariant met dus wel meerdere teentjes, echter met het verschil, de verpakking, de schil. Bij een solo knoflookbol zijn de individuele teentjes zelf zonder schil. Ergens anders word die toch weer omschreven als: Deze knoflook bestaat uit een grote teen, een soort klein uitje, dat is tevens het grote voordeel want daardoor is deze soort knoflook erg makkelijk in gebruik en dat brengt mijn verwarring weer terug.
En dan
De smaak van deze solo knoflook komt aardig overeen met de gedroogde variant wordt gezegd. Qua formaat, uiterlijk en structuur wijkt deze singleknoflook echter wel af. Wat schuil gaat onder het wit met paars gestreepte huidje, is één enkele teen. Maar eens gaan zoeken waar ik die bol-, solo Chinese knoflook kan verkrijgen, wie weet wel bij de persoon waar ik mee in gesprek raakte over deze solo, bolvariant en dan maar door midden snijden, op water zetten, proberen en zelf ervaren.
Hoe verkrijg ik deze variant
Anders eventueel bestellen: Bijvoorbeeld de biologische `Solo Clove Garlic` die in de bergachtige omgeving van Yunnan provincie in China groeit. Dit product wordt zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. De tenen zijn 3 tot 3,5 cm groot. ze worden geleverd in een papier zak. gewicht 250 gram. Heeft u zelf ervaring met en/of kennis van deze bolvariant wat betreft telen dan hoor ik dat graag van u via een reactie op dit bericht. Bij voorbaat dank alvast.
Eureka
En nu ik ze heb gekregen is het me duidelijk geworden. Geen echte tenen maar ook niet helemaal als een ui (een geheel). Zie afbeeldingen ter verduidelijking. Nu nog zien dat ik ze aan de gang krijgen als teelt. Dinsdag de 26e of woensdag de 27e maart (wortel zaai dag) ga ik ze op water zetten om wortels te krijgen.
Wil je meer lezen over het reilen en zelen van bij ons, lees mijn Facebook pagina
Eerdere Blogs van Lekker van Eigen Land
- Hoe vroeg is vroeg | Biologische annabelle pootaardappelen. Aantal reacties: (0)
- Wanneer poot ik de aardappel? Aantal reacties: (0)
- Wat kan, mag je in maart al zaaien. Aantal reacties: (0)
- Tuinboon wel of niet voortrekken voor de winter Aantal reacties: (0)
- De moestuin in Februari Aantal reacties: (0)
- Echt inheemse groentes, fruit en noten. Aantal reacties: (0)
- Paprika’s. deel 4 van mijn vierluik. Aantal reacties: (0)
- de (winter) ui Aantal reacties: (0)
- Patisson een nichtje van ......... Aantal reacties: (0)
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log inMarian Van der burg 8 maanden geleden
Ik ben ook benieuwd hoe dat gaat en eruit ziet.ik gebruik deze knoflook ook in de keuken .
Ik ga ze ook zetten .😁dank je voor je info
Groetjes Marian