Thee van dennennaalden of dennenthee is niet alleen super gezond, maar ook onwijs lekker.
In ons land kennen we voornamelijk dennen, sparren en lariksen. Om ze van elkaar te onderscheiden kijk je naar de stand van de naalden op het hout.
Bij dennen zijn de naalden twee aan twee ingeplant (Den=Duo), bij sparren is dit per enkele naald (Spar=Solo). Meerdere naalden uit een punt vanuit het hout staat voor Legio en dat staat voor de Lariks.
Het bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine C (tot vijf keer meer dan citroen)
Pluk de nieuwste dennennaalden. Ze zijn het meest vers en hebben de meeste smaak en voedingsstoffen. Ze zijn iets groener van kleur dan de oudere dennennaalden aan het einde van elke tak van de boom.
Jonge dennennaalden bevatten de volgende gezonde voedingstoffen:
- vitamine C;
- vitamine E en B;
- vrij zeldzame vitamine K;
- vitamine P;
- caroteen, en dit bestanddeel is zelfs meer aanwezig in naalden dan in wortelen;
- phytoncides;
- tannines;
- oliezuur, benzoëzuur en stearinezuur;
- calcium en fosfor;
- koper en mangaan;
- ijzer en zink;
- magnesium;
- kobalt.
Recept dennennaalden thee
Gebruik voor 1 kopje dennen thee twee theelepels gehakte dennennaalden. Verwijder het vliesje voor het hakken. Giet er kokend water over heen en laat de thee afgedekt 15 minuten trekken. Je kunt het desgewenst zoeten met honing of je voegt er nog een paar schijfjes dun geschilde biologische citroenschil aan toe. De smaak zal je verrassen. Als je verkouden bent of grieperig bent laat de dennennaalden dan zeker een half uur goed trekken voordat je het opdrinkt, hoe geconcentreerder de smaak hoe beter!
Dennenthee is goed tegen:
- Verkoudheid
- Griep
- Stress
- Depressie
- Obesitas
- Dementie
En het helpt bij het ontgiften van je lichaam.
Geniet 😊
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in