Pittige courgette met kokos en pepertje
Makkelijke groente, vrucht
Heel veel moestuinders telen courgettes en deze zie je dan vaak in de vulling van pastasaus of als courgettesoep op tafel. Wist je dat naast makkelijk te kweken groente, vruchtdit eveneens een prima ingrediënt is voor vele andere gerechten. Courgettini, plakjes i.p.v. lasagne bladeren, plakjes opgerold met kaas uit de oven, gegrild, gebakken etc. etc.
Maar wat dacht je van deze bereiding:
Een heerlijk pittig frisse en gezond (groente) (bij)gerecht met courgettes uit eigen tuin. Deze uitvoering vinden we heerlijk. Hoeft u het trouwens niet mee eens te zijn. Wilt u het wat pittiger, dan navenant meer sambal, pepers. Wilt u het minder scherp iets minder pepertje of sambal
Benodigdheden (p.p.)
- Halve gemiddelde courgette
- Teentje knoflook-
- Zonnebloemolie
- Rode peper of theelepel sambal
- Theelepel suiker-
- Ketoembar, koriander-
- Geraspte kokos, 1 eetlepel
Bereiding (je moet er wel ff bijblijven)
- Snij de courgette in 4 stukken van 3-5 com en dan in de lengte doormidden
- Verwijder de binnenkant, kern en snijd de courgette in dunne reepjes
- Zet de wok/braadpan op een redelijk hoog vuur, beetje olie in de warme pan (niet te veel)
- Theelepel sambal of een fijn gesneden pepertje en voeg suiker toe en geperste knoflook toe
- Na circa 1 minuut kokos erbij en even mee laten bakken.
- Goed verdelen over de bodem van de pan en voeg dan de reepjes courgettes toe
- Bak, wok (die regelmatig roeren) op een hoger vuur. zet als de courgette wat begint te kleiren, het vuur wat lager
- Voeg de ketoembar, koriander toe (als je verse hebt, goed klein snijden en anders wat poeder)
- Na circa 4-5 minuten is de courgette gaar met een mooie stevige bite.
- Vind je nog teveel bite, even doorwokken
Wil je meer lezen kijk dan ook eens op: Lekker van Eigen land
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in