Courgettes nu volop te oogsten


Afbeelding bij Courgettes nu volop te oogsten


Pittige courgette met kokos en pepertje


Makkelijke groente, vrucht

Heel veel moestuinders telen courgettes en deze zie je dan vaak in de vulling van pastasaus of als courgettesoep op tafel. Wist je dat naast makkelijk te kweken groente, vruchtdit eveneens een prima ingrediënt is voor vele andere gerechten. Courgettini, plakjes i.p.v. lasagne bladeren, plakjes opgerold met kaas uit de oven, gegrild, gebakken etc. etc.

Maar wat dacht je van deze bereiding:

Een heerlijk pittig frisse en gezond (groente) (bij)gerecht met courgettes uit eigen tuin. Deze uitvoering vinden we heerlijk. Hoeft u het trouwens niet mee eens te zijn. Wilt u het wat pittiger, dan navenant meer sambal, pepers. Wilt u het minder scherp iets minder pepertje of sambal

Benodigdheden (p.p.)

  • Halve gemiddelde courgette
  • Teentje knoflook-
  • Zonnebloemolie
  • Rode peper of theelepel sambal
  • Theelepel suiker-
  • Ketoembar, koriander-
  • Geraspte kokos, 1 eetlepel

Bereiding (je moet er wel ff bijblijven)

  • Snij de courgette in 4 stukken van 3-5 com en dan in de lengte doormidden
  • Verwijder de binnenkant, kern en snijd de courgette in dunne reepjes
  • Zet de wok/braadpan op een redelijk hoog vuur, beetje olie in de warme pan (niet te veel)
  • Theelepel sambal of een fijn gesneden pepertje en voeg suiker toe en geperste knoflook toe
  • Na circa 1 minuut kokos erbij en even mee laten bakken.
  • Goed verdelen over de bodem van de pan en voeg dan de reepjes courgettes toe
  • Bak, wok (die regelmatig roeren) op een hoger vuur. zet als de courgette wat begint te kleiren, het vuur wat lager
  • Voeg de ketoembar, koriander toe (als je verse hebt, goed klein snijden en anders wat poeder)
  • Na circa 4-5 minuten is de courgette gaar met een mooie stevige bite.
  • Vind je nog teveel bite, even doorwokken

Wil je meer lezen kijk dan ook eens op: Lekker van Eigen land


3
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Augurken
Eten uit eigen tuin

Augurken

Het inmaken van augurken zoals het vorige eeuw regelmatig werd gedaan in Amsterdam


Afbeelding bij Lekker van eigen land op de BBQ
Eten uit eigen tuin

Lekker van eigen land op de BBQ

Wat je allemaal kan doen op de BBQ met gewassen uit jen eigen tuin. Jammie Jammie


Afbeelding bij Bradertjes
Eten uit eigen tuin

Bradertjes

De oogst van eigen piepers geeft vaak ook krieltjes. Oudhollands gebruik om deze in de schil te braden. de Bradertjes


Afbeelding bij Groene thee uit eigen tuin: 5 makkelijke planten om zelf te kweken
Eten uit eigen tuin

Groene thee uit eigen tuin: 5 makkelijke planten om zelf te kweken

Wil je genieten van gezonde, biologische thee uit je eigen tuin? In dit artikel ontdek je vijf gemakkelijk te kweken kruidenplanten die perfect zijn voor het maken van je eigen groene thee.


Door Mellisa

Afbeelding bij Gezonde voeding onder je voeten
Eten uit eigen tuin

Gezonde voeding onder je voeten

Wildplukken leren In de meeste tuinen is een groot deel van de wilde planten als onkruid te vinden die van oorsprong in de omgeving groeien. Ook in groenstroken, moestuinen en natuurgebieden is van alles te vinden. Veel van deze planten zijn eetbaar, weet jij welke?


Afbeelding bij Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase
Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓


Door Mellisa

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox