Courgettes nu volop te oogsten

07 Sep 2022 in Eten uit eigen tuin
Afbeelding bij Courgettes nu volop te oogsten


Pittige courgette met kokos en pepertje


Makkelijke groente, vrucht

Heel veel moestuinders telen courgettes en deze zie je dan vaak in de vulling van pastasaus of als courgettesoep op tafel. Wist je dat naast makkelijk te kweken groente, vruchtdit eveneens een prima ingrediënt is voor vele andere gerechten. Courgettini, plakjes i.p.v. lasagne bladeren, plakjes opgerold met kaas uit de oven, gegrild, gebakken etc. etc.

Maar wat dacht je van deze bereiding:

Een heerlijk pittig frisse en gezond (groente) (bij)gerecht met courgettes uit eigen tuin. Deze uitvoering vinden we heerlijk. Hoeft u het trouwens niet mee eens te zijn. Wilt u het wat pittiger, dan navenant meer sambal, pepers. Wilt u het minder scherp iets minder pepertje of sambal

Benodigdheden (p.p.)

  • Halve gemiddelde courgette
  • Teentje knoflook-
  • Zonnebloemolie
  • Rode peper of theelepel sambal
  • Theelepel suiker-
  • Ketoembar, koriander-
  • Geraspte kokos, 1 eetlepel

Bereiding (je moet er wel ff bijblijven)

  • Snij de courgette in 4 stukken van 3-5 com en dan in de lengte doormidden
  • Verwijder de binnenkant, kern en snijd de courgette in dunne reepjes
  • Zet de wok/braadpan op een redelijk hoog vuur, beetje olie in de warme pan (niet te veel)
  • Theelepel sambal of een fijn gesneden pepertje en voeg suiker toe en geperste knoflook toe
  • Na circa 1 minuut kokos erbij en even mee laten bakken.
  • Goed verdelen over de bodem van de pan en voeg dan de reepjes courgettes toe
  • Bak, wok (die regelmatig roeren) op een hoger vuur. zet als de courgette wat begint te kleiren, het vuur wat lager
  • Voeg de ketoembar, koriander toe (als je verse hebt, goed klein snijden en anders wat poeder)
  • Na circa 4-5 minuten is de courgette gaar met een mooie stevige bite.
  • Vind je nog teveel bite, even doorwokken

Wil je meer lezen kijk dan ook eens op: Lekker van Eigen land


3
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓


Door Mellisa

Eten uit eigen tuin

Spinaziesoep met daslook

Ze groeien zo'n beetje gelijktijdig in de moestuin. De spinazie en de daslook en ze zijn ook nog eens perfect te combineren in gerechten. Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.


Door Lynda

Eten uit eigen tuin

Heirloom tomaten, een wereld van verschil

Het kweken van bijzondere heirloom tomatensoorten.


Door Feggies

Eten uit eigen tuin

Huisgemaakte pizza met eigen tomatenpuree - tomaten uit eigen moestuin

Van de tomatenoogst die we niet direct weg eten, maken we porties neutrale tomatenpuree die we invriezen en dan hopelijk voor het hele jaar, de winter en het voorjaar genoeg hebben voor sauzen, soep en eigengemaakte pizza’s


Eten uit eigen tuin

Wilde cichorei een pracht van een kruid

Deze is een plant met geschiedenis, legendes en verhalen in overvloed. Geschild en gekookt kan deze bereid worden of als toevoeging aan sauzen


Eten uit eigen tuin

Mispels een gezonde vrucht voor heerlijke recepten als mispeljam of mispellikeur

Vroeger kenden ze reeds de voordelen van de mispel. Wist je dat ze een grote hoeveelheid aan vitamine C bevatten, voedingsvezels en mineralen.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox