Bloemencorso het lentefeest van Nederland.

16 Apr 2024 in Bloembollen
Afbeelding bij Bloemencorso het lentefeest van Nederland.


Zodra de bollenvelden in bloei staan is het tijd voor hét voorjaarsfeest in Nederland

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

Achter de schermen bij het bloemencorso. 

Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? In de volgende video krijg je een inkijk achter dit kleurrijke spektakel van praalwagens. De wagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen.

Wanneer is het Bloemencorso?

Het Bloemencorso zal de komende jaren op de volgende datum rijden:

  • 2024 zaterdag 20 april
  • 2025 zaterdag 12 april
  • 2026 zaterdag 18 april
  • 2027 zaterdag 17 april


Foto: Bloemencorso Bollenstreek © Wilma van Velzen

Reisadvies Bloemencorso

Het Bloemencorso is traditioneel de drukste dag van het jaar in de Bollenstreek. De combinatie van het Bloemencorso en de bloei van de tulpenvelden trekt bezoekers aan van over de hele wereld. Wil je naar het Bloemencorso reizen dan adviseren we om vroeg in de ochtend naar de Bollenstreek te gaan. Reis je met de auto dan kan je voor € 10,00 een dagkaart reserveren bij Keukenhof. Wil je met het openbaar vervoer reizen? Er rijden vanuit Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Leiden, Noordwijk en Katwijk speciale Keukenhof bussen die je snel en voordelig naar de tulpenvelden brengt. Zowel de parkeerkaart als de Keukenhof bus moet je van te voren reserveren.0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Bloembollen

Uitleg: Wanneer kunnen dahlia knollen de grond in?

Aan de slag met de dahlia knollen in het voorjaar. Maak gebruik van de volgende tips om ze op het juiste moment in de tuin te plaatsen en creëer ook nog eens extra veel en meer bloemen.


Door Jan de B

Bloembollen

Het verzorgen of snoeien van uitgebloeide narcissen.

Leer hoe je narcissen verzorgt en behoudt! Ontdek snoeitips, het belang van verwildering en het verrijken van narcissenbollen voor prachtige bloemen jaar na jaar.


Door Tuindingen

Bloembollen

Plantlijst; De mooiste narcis soorten voor elke lentetuin.

Welke soorten narcissen zijn er? Dubbele bloemen, effen of gevlekt, grote gele trompetten, kleine trosjes met witte bloemetjes. Bekijk hier de verschillende soorten narcissen en hun kenmerken.


Door Tuindingen

Bloembollen

Villa met landschapstuin van 7000m2 vol met stinzenplanten te kloosterveen Smilde

Voorjaarsfeest tussen de stinzenplanten. Geen wonder dat vroeger op landgoederen onder bomen en struiken allerlei vroegbloeiende bol- en knolgewassen werden aangeplant. Deze bloeien voordat het blad aan de bomen komt en het bos donker wordt.


Door Tuindingen

Bloembollen

Bezoektuin Tuinfleur! Verrassende tuin met een bijzondere collectie van sneeuwklokjes

Deze verrassende diepe tuin beslaat 6000 m2 en omvat 12 tuinkamers waarin duizenden bloembollen, diverse bloeiende vaste planten en een bijzondere collectie van sneeuwklokjes te vinden zijn. Bezoektuin Tuinfleur! Gelegen aan de oever van het Oldambtmeer, 5 km van Winschoten.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox