Plantlijst; De mooiste narcis soorten voor elke lentetuin.

28 Feb 2024 in Bloembollen

Door Tuindingen

Afbeelding bij Plantlijst; De mooiste narcis soorten voor elke lentetuin.


Narcis soorten kleuren en vormen. 

De narcis (Narcissus) is een voorjaarsbol die je tuin opfleurt en de komst van langere, heldere voorjaarsdagen aankondigt. Er zijn veel verschillende soorten narcissen, sommige bloeien al in januari en andere pas begin mei. Plant je je bollen slim, dan heb je narcissen met een bloeitijd gedurende de winter en het voorjaar.

Zonnig geel en stralend wit zijn de basiskleuren van de bloemen, maar er zijn veel kleurschakeringen en zelfs meerkleurige narcissen. Kenmerkend voor alle narcissen zijn de duidelijke kronen, die trompet- tot schotelvormig zijn. De bloem hangt iets en de bladeren zijn smal lijnvormig, opstaand en blauwgroen van kleur.

Wanneer narcissen bollen planten? 

Een belangrijke stelregel op de vraag ‘wanneer narcissen planten’ is er wel: zorg ervoor dat je de bollen plant voordat de grond hard wordt. In het ideale geval is de bodemtemperatuur onder de 9 graden, maar nog wel boven de 0 graden.

De beste plek om narcis bloembollen te poten in de tuin.

Als je narcissen gaat planten, kun je het beste voor een zonnige plek kiezen. Narcissen houden van vochtige, waterdoorlatende grond. Het is daarom een goed idee om de bodem te verrijken met organisch materiaal voordat je narcisbollen gaat planten. Je kunt hiervoor compost of fijne mest gebruiken.

Hoe diep moeten de narcisbloembollen in de grond? 

Over het algemeen wordt aanbevolen om narcisbollen twee keer zo diep te planten als de hoogte van de bol zelf. Dit betekent dat als de bol ongeveer 5 centimeter hoog is, je deze op een diepte van ongeveer 10 centimeter moet planten. Zorg ervoor dat je de bol met de punt omhoog plant, omdat de wortels aan de bolle kant ontstaan.

Meest geliefde soorten Narcissen.

Narcis 'Quail' is een rijkbloeiende variëteit Narcis 'Quail' is een rijkbloeiende variëteit van de Jonquilla-groep, met heldergele bloemen waarvan er 2 of 3 per steel verschijnen. Het is perfect voor massabeplantingin gazons of borders, en gedijt ook goed in potten en containers. De plant heeft zowel een Wister Award als een Award of Garden Merit (AGM) gewonnen vanwege haar uitstekende kwaliteiten.

Narcissus Red Devon is een opvallende grootkronige narcis met een grote gele bloem en een opvallende oranje-rode kroon. Deze narcis is bijzonder geschikt om te laten verwilderen, wat betekent dat het zichzelf kan vermeerderen en jaar na jaar steeds indrukwekkender wordt. Red Devon voegt schoonheid toe aan de border, maar gedijt ook goed in potten op een terras of balkon. Met een bolmaat van 12/14 en een hoogte van ongeveer 45 cm, bloeit deze narcis in april en kan geplant worden tussen september en december.

Narcis Salome betovert met prachtige zuiver witte bloemen en een subtiele zalmroze kroon. Deze planten zijn buitengewoon robuust en gedijen in elke tuin en op elk balkon. Bovendien zijn ze uitstekend geschikt als snijbloemen. Door de knoppen bijna open te laten gaan voordat je ze afsnijdt, kun je er thuis nog wekenlang van genieten. In de tuin behouden ze hun schoonheid nog langer vanwege de overvloed aan voeding. De sterke, dikke bollen kunnen in het eerste jaar al 3 tot 4 stelen produceren, en dit aantal neemt alleen maar toe met de jaren. De stelen worden gemiddeld 35 tot 40 cm hoog. Naast borders, bloemperken en potten kunnen ze ook van september tot eind december rechtstreeks in het gras worden geplant, bijvoorbeeld onder een boom of gewoon in het midden van het gazon.

Narcis 'Smiling Twin' is een prachtige tweekleurige narcis met een groeihoogte van maximaal 40-50 cm. De bloem heeft een dubbel, gegolfd geel centrum omringd door witte bloemblaadjes, wat doet denken aan een vlinder. 


narcis soorten overzicht Narcissus 'Accent' is een indrukwekkende grote narcis met ivoorwitte en zalmroze langgerande bloemblaadjes die een prachtige kroon vormen. De charmante stervormige bloemen zijn opvallend en voegen een elegante uitstraling toe aan elke tuin. Hoewel de zalmroze kroon bestand is tegen de zon, komt de schoonheid het beste tot uiting in een licht beschaduwde omgeving.

Deze narcis is geschikt voor verwildering en kan jaar na jaar blijven bloeien. Het gedijt het beste op een standplaats met zonnig tot licht beschaduwd licht en vereist vochtige, goed doorlatende grond. Een te arme grond kan leiden tot overmatige bladgroei en verminderde bloei, dus het is belangrijk om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, omdat een tekort aan licht de bloei kan verminderen.

narcis met een breed, sneeuwwit bloemdek dat wordt geaccentueerd door een kleine, gele kroon en rode randjesNarcissus 'Actaea' is een prachtige variëteit van narcis met een breed, sneeuwwit bloemdek dat wordt geaccentueerd door een kleine, gele kroon en rode randjes. Deze bloemen kondigen de komst van de lente aan met een subtiele, zoete geur en bloeien vroeg in het seizoen.
Deze narcis groeit tot een hoogte van ongeveer 40-50 cm en heeft witte bloemen die in de maand mei bloeien. De plant heeft groen blad en gedijt het beste op een zonnige plek in de border, waar de grond goed gedraineerd is. Het verkiest goede tuingrond, maar moet niet te nat staan. Met zijn opvallende bloemen en aangename geur is Narcissus 'Actaea' een welkome toevoeging aan elke tuin.

narcisvariëteit met witte bloemblaadjesNarcissus 'Barrett Browning' is een schitterende narcisvariëteit met witte bloemblaadjes die worden bekroond door een mooie oranje/rode kroon. Met een maximale groeihoogte van 30-40 cm produceert deze narcis opvallende bloemen gedurende de maanden april en mei. Het blad van deze plant is blauwgroen van kleur.De ideale standplaats voor Narcissus 'Barrett Browning' is in de volle zon tot halfschaduw. Deze narcis is een prachtige toevoeging aan elke tuin en brengt met zijn grote, felgekleurde bloemen een vrolijk lentegevoel teweeg. Tuinliefhebbers zullen genieten van de levendigheid en schoonheid die deze soort met zich meebrengt.

Deze narcis kenmerkt zich door zijn sterke en aangename geur.Narcissus 'Bell Song' is een prachtige en uiterst rijkbloeiende narcis, bekroond vanwege zijn uitmuntende eigenschappen. Deze narcis kenmerkt zich door zijn sterke en aangename geur, en produceert trossen van 2-3 bloemen per stengel met een diameter van ongeveer 6,5 cm. De bloemen combineren elegant ivoorwitte bloemblaadjes met een abrikoosroze cup.
De bloei van Narcissus 'Bell Song' vindt plaats halverwege tot laat in de lente, en een bijzonder kenmerk is dat deze narcis hitte en zon goed verdraagt zonder te vervagen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor tuinen waar de zon veelvuldig schijnt.
Voor liefhebbers van sterk geurende bloemen is Narcissus 'Bell Song' een must-have. Plant de bollen vooraan in de tuinborder of in terrasbakken, zodat je volop mag genieten van hun prachtige aanblik en heerlijke geur.

bloemkleur van oranjegeel en bloeit in de maand april.Narcissus 'Brackenhurst' is een veelvoorkomende verschijning in parken en tuinen vanwege zijn vermogen om zich goed te laten verwilderen. Hierdoor word je jaar na jaar in het vroege voorjaar getrakteerd op een explosie van vroegbloeiende lentebloeiers. Deze narcis kenmerkt zich door zijn bloemkleur van oranjegeel en bloeit in de maand april. De bloei- en groeihoogte van Narcissus 'Brackenhurst' bedraagt doorgaans 30 tot 40 cm.

Deze vroeg bloeiende narcis gedijt goed op een plek met gedeeltelijke schaduw tot volle zon. Door zijn vermogen om zich te verspreiden, kan hij goed gedijen in verschillende omgevingen, waardoor hij een betrouwbare keuze is voor het verlevendigen van tuinen en parken in het vroege voorjaar.

narcis met een weelderige, zachte citroengele kleur, die ongeveer 35 cm hoog wordt.Narcissus 'Cairngorm' is een prachtige grote narcis met een weelderige, zachte citroengele kleur, die ongeveer 35 cm hoog wordt. Deze gedurfde en weerbestendige narcissen staan bekend om hun indrukwekkende kopjes, die trompetvormig, komvormig of plat kunnen zijn. De kopjes zijn groter dan een derde van de lengte van de bloembladen (bloemdek), maar korter dan de bloembladen zelf. Sommige hebben golvende, ruches, gelobde of gladde randen, vaak met contrasterende gekleurde randen.
De vorm en grootte van de bloembladen variëren, waardoor elke bloem uniek is. Sommige kunnen stervormig zijn, terwijl andere rond of dubbele driehoeken lijken. Deze diversiteit aan vormen en kleuren belooft jaar na jaar een prachtige bloei. Wat betreft de plantplaats gedijt Narcissus 'Cairngorm' goed in verschillende grondsoorten, waaronder leemgrond, lichte kleigrond, lössgrond, veengrond, zandgrond, zavelgrond, bosgrond en goede tuingrond. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan tuinomgevingen en garandeert een betrouwbare en kleurrijke toevoeging aan je tuin.

 miniatuurnarcissen zijn perfect voor rotstuinenNarcissus 'Canaliculatus' is een geliefde dwergnarcis die in het vroege voorjaar trossen prachtige witte en gele bloemen draagt. Deze miniatuurnarcissen zijn perfect voor rotstuinen, randen van paden of andere kleine tuinruimtes waar ze een charmant accent toevoegen.
De bloemen van Narcissus 'Canaliculatus' zijn ongeveer 2,5 cm breed, met witte bloemblaadjes die licht naar achteren gebogen zijn, en een diepgele komvormige cup met een gladde rand. Naast hun aantrekkelijke uiterlijk hebben deze bloemen ook een zoete geur, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht in de tuin.
Deze dwergnarcis is een favoriet onder tuiniers vanwege zijn compacte formaat en prachtige bloemen, die een vrolijke noot toevoegen aan de tuin in het vroege voorjaar.


staat bekend als de meest populaire gele narcis.Narcissus 'Carlton' behoort tot de groep van de Grootkronige narcissen en staat bekend als de meest populaire gele narcis. Deze prachtige bloem wordt ook wel paaslelie genoemd vanwege zijn betoverende verschijning tijdens de paastijd. De bloeiperiode van Narcissus 'Carlton' strekt zich uit van april tot begin mei, waarbij hij grote, naar vanille geurende, zwavelgele bloemen produceert. Deze bloemen hebben lichtgele bloemblaadjes met een opvallende, grote, donkergele trompetvormige bijkroon, wat een spectaculair contrast creëert. De veelzijdigheid van Narcissus 'Carlton' maakt het een perfecte bolplant voor verschillende tuinomgevingen, waaronder de mixed border, potten, onderbeplanting van loofbomen, bloemenweides en cottagetuinen. Bovendien kunnen de bloemen ook worden gebruikt als snijbloemen om een vleugje lente in huis te brengen. Met zijn onmiskenbare schoonheid en betoverende geur is Narcissus 'Carlton' een echte aanwinst voor elke tuin.


vlinder narcis, dankt zijn bijnaam aan de toepasselijke dubbele bloemblaadjesNarcissus 'Cassata', ook bekend als de vlinder narcis, dankt zijn bijnaam aan de toepasselijke dubbele bloemblaadjes, die de indruk wekken van vlindervleugels. Deze betoverende bloem heeft een crèmekleurige eerste laag bloemblaadjes en een tweede laag met licht golvende bloemblaadjes in een zachte gele kleur. Met een maximale groeihoogte van 30-40 cm is Narcissus 'Cassata' een charmante toevoeging aan de lentetuin. Hij bloeit in april, waarbij zijn geurige, gele bloemen een prachtig schouwspel vormen in de zonnige of halfschaduwrijke plekken van je tuin. De delicate geur van Narcissus 'Cassata' maakt hem nog aantrekkelijker en hij verdient zeker een mooie plek in je border of in een pot op het terras of balkon.

bloeit halverwege tot laat in het voorjaar, waardoor het een uitstekende opvolger is van vroege voorjaarsbloeiers.

Narcissus 'Cheerfullness' - wit is een bewijs van elegantie en verfijning in de narcisfamilie. Deze bekroonde meerbloemige erfstuknarcis, ontstaan rond 1923, is een laatbloeiende, geurige verwilderaar. De bloemen zijn klein en roomwit, met zachte gele vlekjes, en elke bloem is prachtig gelaagd met meerdere lagen bloemblaadjes of kronen. Bovendien verspreiden ze een zoete, muskusachtige geur die de tuin verrijkt. Narcissus 'Cheerfullness' bloeit halverwege tot laat in het voorjaar, waardoor het een uitstekende opvolger is van vroege voorjaarsbloeiers. Deze narcissen gedijen het beste in goed doorlatende grond en hebben een voorkeur voor de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes in de groeifase. Met zijn duurzaamheid en schoonheid is Narcissus 'Cheerfullness' een geweldige vaste plant voor de lange termijn, waardoor tuinliefhebbers vele jaren kunnen genieten van zijn charme en geur.


bloemen van deze prachtige narcissen soort lijken op waterleliesNarcissus 'Delnashaugh' betovert met zijn fantasievolle combinatie van helderwitte bloemblaadjes en een prachtig abrikozenhart. De vorstelijke bloemen van deze prachtige soort lijken op waterlelies op lange stelen.De bloemen van Narcissus 'Delnashaugh' verschijnen halverwege of laat in de lente. De lichte meloen- en ivoorkleurige hartjes zijn dicht op elkaar gepakt als lagen overlappende petticoats. Uit het midden komen witte helmknoppen tevoorschijn, terwijl de bloesems worden omgeven door ronde witte bloembladen. Hoge, stevige stelen ondersteunen deze bloemen goed.Narcissus 'Delnashaugh' is werkelijk een boeiende narcis die een opvallende verschijning zal zijn in elke lentetuin.

Narcissus 'Dick Wilden' staat bekend om zijn goed gevulde dubbele bloemen, die echt uniek zijn en zeker opvallen in de tuin. Met zijn bijzonder gele uitstraling wordt deze variëteit vaak beschouwd als een echte paasnarcis. Deze schoonheid gedijt het beste op een plek waar zowel volle zon als halfschaduw aanwezig is. Het is belangrijk om hem te planten in niet te vochtige, goed doorlatende grond. Zorg er ook voor dat de grond niet te arm is, omdat dit kan leiden tot overmatige bladgroei en verminderde bloei. Een tekort aan licht kan ook resulteren in meer bladgroei en minder bloei, dus zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt.Narcissus 'Dick Wilden' Narcissus 'Dick Wilden' staat bekend om zijn goed gevulde dubbele bloemen, die echt uniek zijn en zeker opvallen in de tuin. Met zijn bijzonder gele uitstraling wordt deze variëteit vaak beschouwd als een echte paasnarcis. Deze schoonheid gedijt het beste op een plek waar zowel volle zon als halfschaduw aanwezig is. Het is belangrijk om hem te planten in niet te vochtige, goed doorlatende grond. Zorg er ook voor dat de grond niet te arm is, omdat dit kan leiden tot overmatige bladgroei en verminderde bloei. Een tekort aan licht kan ook resulteren in meer bladgroei en minder bloei, dus zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt., die echt uniek zijn en zeker opvallen in de tuin. Met zijn bijzonder gele uitstraling wordt deze variëteit vaak beschouwd als een echte paasnarcis. Deze schoonheid gedijt het beste op een plek waar zowel volle zon als halfschaduw aanwezig is. Het is belangrijk om hem te planten in niet te vochtige, goed doorlatende grond. Zorg er ook voor dat de grond niet te arm is, omdat dit kan leiden tot overmatige bladgroei en verminderde bloei. Een tekort aan licht kan ook resulteren in meer bladgroei en minder bloei, dus zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt.

trompetnarcis die bekend staat om zijn indrukwekkend grote bloemenNarcissus 'Dutch Master' is een klassieke gele trompetnarcis die bekend staat om zijn indrukwekkend grote bloemen. Vaak wordt het beschouwd als een van de mooiste Grootkronige narcissen. Vanwege zijn kracht en superieure prestaties is het een sterke vervanger geworden voor de meest erkende narcis, King Alfred. De bloeiperiode van Narcissus 'Dutch Master' valt vaak rond eind maart tot begin april. Wat betreft standplaats gedijt deze narcis goed zowel in de volle zon als in de schaduw. Het zijn gemakkelijke planten die jarenlang op dezelfde plaats kunnen blijven staan, wat hun populariteit nog verder vergroot.

De geur van deze narcis doet denken aan die van hyacintenNarcissus 'Flower Drift' is een charmante middelgrote narcis met een zachte geur, die romantische beelden oproept van vintage kant. De bloem heeft twee lagen romige buitenste bloemblaadjes met een prachtig gloeiend mandarijnkleurig centrum, wat een betoverend contrast creëert. De geur van deze narcis doet denken aan die van hyacinten, wat bijdraagt aan de nostalgische sfeer die het oproept. De bloeiperiode van Narcissus 'Flower Drift' strekt zich uit van april tot mei, en de plant bereikt een hoogte van ongeveer 40 cm. Deze narcis gedijt het beste op een standplaats in de volle zon, waar hij zijn volle schoonheid kan laten zien en zijn heerlijke geur kan verspreiden.

narcissoorten - bloembollen - kleurrijke lentebloeier - geel oranjeNarcissus 'Fortissimo' - een levendige en robuuste narcisvariëteit die vreugde brengt in elke tuin. Met zijn stevige stelen die grote, kroonvormige bloemen ondersteunen, is Fortissimo een prachtige toevoeging aan elk landschap. De bloemen hebben een opvallende ambergele kleur, met een indrukwekkende diameter van 15 cm, en een trechtervormige, licht gerimpelde, roodoranje kroon. Fortissimo is niet alleen mooi, maar ook een fantastische verwilderingsplant die jaar na jaar haar schoonheid verspreidt. Bloeiend in maart en april, gedijt deze narcis zowel in zonnige als deels beschaduwde gebieden, zolang de grond goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt. Het planten van Fortissimo-bollen is eenvoudig maar cruciaal voor hun levensduur. Zorg ervoor dat ze diep in de grond worden geplaatst en bedekt met een laag aarde die gelijk is aan hun bolhoogte, zodat ze meerdere seizoenen in de grond kunnen blijven. Als de pollen te dicht worden of minder bloemen produceren, is het tijd voor verjonging. Na het afsterven van het blad worden de bollen voorzichtig opgegraven en gescheiden, om ze direct opnieuw te planten of te laten drogen voor herbeplanting in de herfst. Hoewel Fortissimo uitblinkt in tuinbedden en verwilderde omgevingen, is het niet ideaal voor container tuinieren. Voor optimale prestaties en verwildering laat je deze prachtige narcissen gedijen in de open grond, waar ze echt kunnen schitteren seizoen na seizoen.


Narcissus 'Geranium' is een laatbloeiende variëteit  met zuiver witte bloemblaadjes die harmonieus samenkomen met levendige warme oranje kroon. Kenmerkend voor deze soort is het feit dat het tot de miniatuur narcissen behoort, wat betekent dat de stelen en bloemen kleiner zijn dan die van traditionele narcissen. Ondanks hun bescheiden formaat verrassen de Narcissus 'Geranium' met hun meerbloemige karakter, waarbij tot wel 10 bloemen per steel kunnen verschijnen. 
De bloeiperiode van Narcissus 'Geranium' valt in mei, waardoor het een welkome aanvulling is op de late lente-tuin. Deze soort gedijt uitstekend in potten of bakken, waardoor ze ideaal zijn voor terrassen, balkons of zelfs binnenshuis.

narcissen bollen - uitleg soorten met foto

Narcissen leer de soorten kennen

Er zijn 12 officiële typen of divisies van narcissen, elk met verschillende maten en vormen. Gelukkig geven ze allemaal de voorkeur aan hetzelfde type groeiomstandigheden en verzorging

1. Trompetnarcissen (trompet is groter of gelijk aan lengte achterdek)

2. Grootkronige narcissen (kroon meer dan 1/3 en minder dan de lengte van het achterdek)

3. Kleinkronige narcissen (kroon kleiner dan 1/3 van het achterdek)

4. Dubbele narcissen (gevulde kroon)

5. Triandus narcissen (klein met een bloemstengel 2-5 bloemen)

6. Cyclameus narcissen (achteroverliggende bloemdekbladeren, net als bij Cyclamen)

7. Jonquilla narcissen (geurend en 2 tot 6 bloemen per stengel)

8. Tazette narcissen (trosnarcissen)

9. Poeticus narcissen ( 1 bloem per stengel, licht geurend)

10. Species, wildvormen en wildhybriden

11. Spleetkronige narcissen

12. Overige

Als je denkt dat je alles weet over narcissen, bedenk dan dat er meer dan 50 soorten zijn en dat er meer dan 25.000 geregistreerde cultivars (genaamd hybriden ) zijn verdeeld over de 12 bovengenoemde afdelingen van het officiële classificatie systeem.

Meest gestelde vragen over het aanplanten en verzorgen van narcissen. 

 • Wanneer moet ik narcissen planten? Narcissenbollen worden meestal geplant in de herfst, ongeveer 6 tot 8 weken voordat de grond bevriest. Dit geeft ze voldoende tijd om wortels te ontwikkelen voordat de winter begint.
 • Hoelang/waneer bloeien narcissen? De bloeiperiode van narcissen varieert afhankelijk van de soort, maar meestal bloeien ze in het voorjaar, ergens tussen februari en mei, afhankelijk van het klimaat en de variëteit.
 • Hoe kan ik voorkomen dat narcissen omvallen? Sommige narcissen hebben de neiging om te gaan hangen als ze zwaar beladen zijn met bloemen. Je kunt dit voorkomen door ze te ondersteunen met plantensteunen of door ze te planten in groepen waar ze elkaar kunnen ondersteunen.
 • Moet ik narcissen na de bloei snoeien? Het is raadzaam om de bloemstelen na de bloei af te knippen, maar laat het blad met rust. Het blad blijft fotosynthese verrichten en voedingsstoffen naar de bol sturen voor de volgende bloeiperiode.
 • Kunnen narcissen binnen worden gekweekt? Ja, narcissen kunnen binnen worden gekweekt als potplanten. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen en houd de grond gelijkmatig vochtig. Na de bloei kunnen ze buiten worden geplant voor verdere groei.
 • Uitgebloeide narcissen na de bloei wel of niet snoeien?  ja het beste snoei je de uitgebloeide Narcissen terug na de bloei. laat het loof wel staan tot het punt dat ze bruin zijn geworden dit is het moment om het loof terug te snoeien.  Lees alle snoeitips hier


 • 0
  Inloggen is verplicht

  Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

  Log in
  Er zijn nog geen reacties.
  Bloembollen

  Uitleg: Wanneer kunnen dahlia knollen de grond in?

  Aan de slag met de dahlia knollen in het voorjaar. Maak gebruik van de volgende tips om ze op het juiste moment in de tuin te plaatsen en creëer ook nog eens extra veel en meer bloemen.


  Door Jan de B

  Bloembollen

  Het verzorgen of snoeien van uitgebloeide narcissen.

  Leer hoe je narcissen verzorgt en behoudt! Ontdek snoeitips, het belang van verwildering en het verrijken van narcissenbollen voor prachtige bloemen jaar na jaar.


  Door Tuindingen

  Bloembollen

  Plantlijst; De mooiste narcis soorten voor elke lentetuin.

  Welke soorten narcissen zijn er? Dubbele bloemen, effen of gevlekt, grote gele trompetten, kleine trosjes met witte bloemetjes. Bekijk hier de verschillende soorten narcissen en hun kenmerken.


  Door Tuindingen

  Bloembollen

  Villa met landschapstuin van 7000m2 vol met stinzenplanten te kloosterveen Smilde

  Voorjaarsfeest tussen de stinzenplanten. Geen wonder dat vroeger op landgoederen onder bomen en struiken allerlei vroegbloeiende bol- en knolgewassen werden aangeplant. Deze bloeien voordat het blad aan de bomen komt en het bos donker wordt.


  Door Tuindingen

  Bloembollen

  Bezoektuin Tuinfleur! Verrassende tuin met een bijzondere collectie van sneeuwklokjes

  Deze verrassende diepe tuin beslaat 6000 m2 en omvat 12 tuinkamers waarin duizenden bloembollen, diverse bloeiende vaste planten en een bijzondere collectie van sneeuwklokjes te vinden zijn. Bezoektuin Tuinfleur! Gelegen aan de oever van het Oldambtmeer, 5 km van Winschoten.


  Door Tuindingen

  De Tuindingen nieuwsbrief

  Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox