Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!

20 Apr 2023 in Tuinmedia

Door Lotte

Afbeelding bij Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!


Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!

 

Er is veel te lezen over pubers en alle negatieve activiteiten, gelukkig zijn niet alle pubers zo! Dit stukje schrijf ik dan ook als trotse moeder van Storm, mijn 14-jarige zoon. Storm houdt natuurlijk van muziek, vrienden en af en toe even gamen. Toch is hij vaker buiten op ons erf te vinden, tussen zijn grappige Walliser schwarznasen, zijn scharrelende Brahma’s en zijn grote paardenvriend Champ!

 

Elk onbenut hoekje van de tuin krijgt van Storm inmiddels een bestemming met allerlei plantjes en in het najaar liggen er ongevraagd overal pompoenen om de rijbak en het weiland heen. Bij wat regenachtig weer trekt Storm zich terug in de stal om daar vogelhuisjes te maken. Storm wil zoveel mogelijk verschillende vogels op ons erf en heeft besloten zelf actie te ondernemen; hij maakt daarom zelf zijn vogelhuisjes. Hij houdt van de vogels en de vogels helpen ons en de paarden bij vliegjes en mugjes. Storm weet zich wel raad met alles!

 

Onlangs startte ik als verloskundige, samen met mijn collega en geregistreerd bekkenfysiotherapeute Anne, Zwangere Ruiter. Een centrum met expertise voor de zwangere en bevallen ruiter, een heel nieuw concept in Nederland met online modules. Toen wij door Stichting De Paardenkamp gevraagd werden om aanwezig te zijn voor een presentatie op de Dag van het oudere paard, was Storm de eerste die actie ondernam. Storm wil zijn hobby ontzettend graag delen met andere liefhebbers van het buitenleven en zich daarnaast inzetten voor een goed doel. Nu grote vriend Champ tegenwoordig ook tot de oudere paarden behoort was het goede doel van Storm snel vastgesteld; Stichting de Paardenkamp!

 



Stichting de Paardenkamp is het nationale paardenrusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden in Soest. Ongeveer 120 paarden van 20 jaar en ouder mogen daar genieten van hun pensioen dankzij de steun van donateurs. Storm wil daarom ook graag donateur zijn en zou het fantastisch vinden als zijn hobby en passie voor het buitenleven een bijdrage kan leveren aan Stichting de Paardenkamp!

 

Namens Zwangere Ruiter hebben wij zijn verzoek gekoppeld aan een sponsoractie. 

Wij brengen zijn vogelhuisjes samen met paardenvriend Champ onder de aandacht in de flyer. Voor € 12,50* kunt u een vogelhuisje bestellen en van elk verkocht vogelhuisje draagt Storm € 2,50 af aan Stichting de Paardenkamp. Op 17 juni 2023, de dag van het oudere paard, zal Storm samen met Zwangere Ruiter een cheque met de opbrengst aan Stichting de Paardenkamp overhandigen en daarnaast 10 vogelhuisjes schenken.

 

De meivakantie staat voor de deur, het hout is op voorraad; helpt u Storm mee zijn doel na te streven? 


Bestellen kan door te mailen naar: info@zwangereruiter.nl

 

*exclusief verzendkosten of af te halen in Assen, Groningen of 17 juni 2023 op de dag van het oudere paard in Soest.

 

 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox