Osteospermum / Kaapse margriet (soort)

02 Jun 2020 in perkplanten en zomerbloeiers

Door tuin.fr.grDe kaapse margriet is een niet geheel winterharde vaste plant en wordt daarom vaak gemakshalve als éénjarig geplant. Hoogte tot 40cm en 60cm breed.Een rijkbloeiende plant met felgekleurde bloemen in ongeveer 30 verschillende kleuren te krijgen.Stervormige bloemen 5 tot 7cm. Doorbloeiend van juni tot okt.

Een populaire zomerbloeier.
Ideaal voor gebruik in potten en bloembakken op het terras, balkon, vensterbank. Ook voor gebruik in perken in de zomer.
De tweede bloeiperiode kan tegenvallen. Er ontwikkelt zich vooral veel blad.
De plant sluit s'avonds zijn bloemetjes en opend deze weer overdag.

Plantvoorschriften
Het is een vroege bloeier die al vrij snel beschikbaar is in de tuincentra en bloemenwinkels.
Je kan de planten in volle grond uitplanten maar als je ze in potten of bakken zet is het belangrijk dat je ze wat ruimte geeft.
Osteospermum maakt namelijk een flink wortelstelsel dat niet direct veel concurrentie verdraagt. Plant meerdere planten bij elkaar met 30-40 cm tussenruimte.
Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel.
Liefst volop in de zon of halfschaduw planten.

Onderhoud
Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen samen met de lange steel. Geef regelmatig wat vloeibare mest, zeker in potten om de twee weken
Kan tegen een stootje wat water geven betreft. Pas water geven als de plant bijna droog staat. Laat de plant niet met zijn wortels in water staan, het water moet steeds weg kunnen. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden.
 
Vermeerderen kan uit zaad of door het nemen van stekken in de zomer.
Zaaien: Kiemtemperatuur : 20°C. Februari - maart in potten in kamerkasje; na nachtvorstperiode uitplanten. Kiemtijd tot 30 dagen. Bloei volgt 18 weken na ontkiemen.
Na ontkiemen verder opkweken op een iets koelere plaats en met voldoende licht. Verspenen bij 10 cm hoogte. Uitplanten eind mei met een plantafstand van 25 cm.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
perkplanten en zomerbloeiers

Cosmea / Cosmos (eenjarig)

Langbloeiende insectenplant: Cosmea is een super mooie eenjarige plant en makkelijk om te zaaien. Het doet het perfect in een border van de tuin of in een veldje. Als je cosmea zaait in het aan het einde van de lente, zal zij direct bloeien van juli tot oktober.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Alcea / Stokroos

60 soorten ALCEA ROSEA - zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open ruimte. Stokrozen zijn 2-jarige planten en kunnen tussen de 2 tot 3 meter hoog worden.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Eenjarig Zuid Amerikaans plantje. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Bellis perennis / Tuin Madeliefje (soort)

Ze hebben krachtige rozetten van frisgroene, spatel tot omgekeerd eivormige bladeren en bereiken een hoogte van 10-20 cm. De bloemen worden bijzonder groot en bereiken, afhankelijk van het ras, een doorsnee van maximaal 7 cm. Ze zijn half tot dichtgevuld en bloeien in witte, roze of rode tinten, maar ook tweekleurig.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

De goudsbloem is een eenjarige plant. Het zijn bovendien ook van oudsher bekende, geneeskrachtige planten. De bloemen kunnen worden gegeten en hebben een ontstekingremmende werking. Afhankelijk van het ras vormen ze talrijke halfgevulde of gevulde composieten bloemen met een doorsnee van 2-8 cm, die ’s nachts weer dichtgaan.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Viola / Viooltje

De viooltjes die we het beste kennen en grote getale worden gekweekt zijn de kleinbloemige viooltjes of Viola cornuta (hoornviooltje).Deze vaste plant is zeer winterhard en wordt 15cm hoog en 30cm breed.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox