Hang verbena

02 Jun 2020 in perkplanten en zomerbloeiers

Door tuin.fr.gr

Afbeelding bij Hang verbena


Eenjarig. Hangplant. Bloeit heel de zomer. Hoogte 10/15cm, afhangend.
Er zijn types die zeer laag tegen de grond groeien (Tapien), bossige groeiwijze (Temari), enkele bloempjes, dubbele bloempjes (Corsage), sterkhangende (Temari), halfhangende (patio) of met fijn loof (x peruviana).
Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zijn zowel éénkleurige als tweekleurige bloemen. De bloemen zitten in dichte schermvormige trossen bij elkaar en zijn geurend.
De Verbena is zeer geschikt voor bloembakken en hanging baskets
Plantvoorschriften algemeen
De Verbena's houden van volle zon, maar weten in een hete zomer ook wel een halfbeschaduwde plaats te appreciëren.
Het is aangeraden om tevens meststofpillen in de bovenste grondlaag van de bakken te voorzien.
Onderhoud
Naar mate de planten langer worden hebben ze meer water en messtof nodig. In ruime potten ongeveer om de 2 dagen.
Vermijd bij het water geven dat de bloemen vochtig worden. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best ’s morgens water.
Bij de Verbena is het noodzakelijk om regelmatig de uitgebloeide bloemwijzen te verwijderen. Deze zijn iets taaier om uit te nijpen, gebruik hiervoor dus een scherp schaartje


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
perkplanten en zomerbloeiers

Alcea / Stokroos

60 soorten ALCEA ROSEA - zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open ruimte. Stokrozen zijn 2-jarige planten en kunnen tussen de 2 tot 3 meter hoog worden.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Alonsoa meridionalis / Alonsoa

Eenjarig Zuid Amerikaans plantje. De bloempjes zijn slechts zo’n anderhalve centimeter groot, vrij klein dus, maar wel talrijk en erg mooi.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Bellis perennis / Tuin Madeliefje (soort)

Ze hebben krachtige rozetten van frisgroene, spatel tot omgekeerd eivormige bladeren en bereiken een hoogte van 10-20 cm. De bloemen worden bijzonder groot en bereiken, afhankelijk van het ras, een doorsnee van maximaal 7 cm. Ze zijn half tot dichtgevuld en bloeien in witte, roze of rode tinten, maar ook tweekleurig.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Calendula officinalis / Goudsbloem (soort)

De goudsbloem is een eenjarige plant. Het zijn bovendien ook van oudsher bekende, geneeskrachtige planten. De bloemen kunnen worden gegeten en hebben een ontstekingremmende werking. Afhankelijk van het ras vormen ze talrijke halfgevulde of gevulde composieten bloemen met een doorsnee van 2-8 cm, die ’s nachts weer dichtgaan.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Viola / Viooltje

De viooltjes die we het beste kennen en grote getale worden gekweekt zijn de kleinbloemige viooltjes of Viola cornuta (hoornviooltje).Deze vaste plant is zeer winterhard en wordt 15cm hoog en 30cm breed.


Door tuin.fr.gr

perkplanten en zomerbloeiers

Ageratum / Leverbalsem, Donsbloem

Dit zijn eenjarige perkplanten. Kenmerkend voor ageratums zijn de pluizige bloeiwijzen in vele schakeringen blauw en lila, maar ook in wit en zachtroze.


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox