Je kan een heel eind komen met zelfvoorzienend moestuinieren.
Kwam deze tegen via Youtube. Prachtig hoe je op 100 m2 stadstuin twee personen kan voorzien van heel veel (400kilo) groentes en fruit per jaar gebaseerd op biologische teelt en permacultuur. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en kringloop.
Weliswaar in Melbourne, maar een mooie inspiratiebron voor diegene die steeds beweren dat het bij hun niet kan omdat ze te weinig tuin hebben. Nee je kan dit niet 1 op 1 vergelijken met, projecteren op midden Drenthe, of Winterswijk maar waar een wil is, is een weg.
Note: Melbourne heeft een gematigd zeeklimaat, met zachte winters en warme zomers. In Melbourne kun je regelmatig te maken krijgen met een hittegolf. De temperatuur kan dan gedurende enkele dagen ruim boven de 40°C komen.
Wil je meer lezen kijk dan mijn op mijn >> FB pagina << waar ik regelmatig berichten drop
Meer moestuin verhalen van Lekker van Eigen Land
- Binnenkort de tuinbonen zetten. “it giet oan”
- Hügelkultur moestuinieren en waarom deze uitleg.
- Bataat, zoete pieper of geen pieper, in elk geval zoetjes an
- Combinatieteelt en lokplanten
- Potentiële toekomstige vergeten groentes?
- Erger u niet, verwonder u slechts. Rendement op de moestuin?
- Waarom seizoensgebonden en wat eet je dan?
- Wip es een tegel - Doe het
- Nog steeds tomaten uit de koude kas
- Walnoot, de Noot die eigenlijk geen noot is
- Veel mooie rijpe pepers, paprika’s, tomaten en komkommer
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in