Hoe vroeg is vroeg | Biologische annabelle pootaardappelen.

17 Mar 2024 in Moestuinieren
Afbeelding bij Hoe vroeg is vroeg | Biologische annabelle pootaardappelen.


Hier van bij ons.

Wij gaan er helemaal voor, dit jaar als zeer, ultravroeg de Annabelle. 15 maart gezet en beschermd met hooi als toplaag zodra die boven de grond gaat komen en toegedekt met een extra mulchlaag. Hopelijk vanaf half juni de eerste oogst.

Zeer vroege biologisch pootaardappel.

In mijn geval besteld bij en medio februari geleverd door een regionale zaadhandel in Hoogeveen. Dit zou gaan om een zeer vroeg afrijpende aardappel en mede en daardoor goed bestendig tegen Fytoftora. In de beschrijving staat o.a. het volgende: Deze aardappel is lang ovaal van vorm met een geelkleurig tot blanke schil, ze lijkt qua vorm en smaak op de Roseval aardappel, wat absoluut onze top aardappel is, dus wie weet. Het vruchtvlees is lichtgeel en de smaak is heerlijk. Door z'n stevigheid (vastkokend) een typische salade-, bakaardappel. Annabelle wordt door haar smaak evenals de Roseval ook wel een delicatesse aardappel genoemd. Deze Annabelle is een nog relatief jong ras wat gemiddeld 14-18 knollen per plant zou opleveren, ben heel benieuwd.

Vroege aardappelplanten, Organische Annabelle knollen, Snelle levering lokale zaadhandelaar, Bescherming tegen aardappelziekte, Maanzaaikalender van Mariah Thun, Jonge aardappeloogst,

Maar eens proberen dus

Dit jaar, 2024, deze voor het eerst deze “schone jongedame” in onze moestuin om eens te proberen en naar de door mij gebruikte Mariah Thun maanzaaikalender was het de 15e evenals de 16e maart een wortel dag dus 20 stuks de grond in. Sinds 15 februari staan deze op een niet al te warme plek in een eierdoosje voor te kiemen in het licht.

Ik weet het

Ik realiseer dat het echt nog best wel rijkelijk vroeg is, maar de grond is de afgelopen dagen al aardig opgewarmd zelfs hier in Zuidwest Drenthe en als ik de weersvoorspelling mag geloven voor de eerstkomende 14 dagen wordt het redelijk groeizaam weer.Dus maar eens een keer gokken.Mocht het als nog gaan vriezen en ze zijn dan boven de grond dan afdekken met hooi of stro heb ik me voor genomen. Mocht het allemaal goed gaan dan hoop ik vanaf medio juni mijn eerste 2024 krieltjes te kunnen oogsten. We gaan het zien.

Meer lezen kijk dan op mijn FB pagina of lees mijn eerder geschreven moestuinblog's

Eerdere blog berichten van Lekker van Eigen Land



0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Moestuinieren

Wanneer poot ik de aardappel?

Wat is het optimale moment om je piepers te poten of bestaat dat optimum niet?


Moestuinieren

Zaaikalender voor februari

Zaaien in februari? Dit is steevast een van de meest gestelde vragen, elke nieuwe maand weer. Daarom deel ik voor elke maand een verfrissende zaailijst, zodat je aan het einde van het jaar een handig naslagwerk hebt en altijd goed voorbereid bent.


Moestuinieren

Zaaikalender voor maart

Een handig moestuin zaai overzicht voor de maand maart om te downloaden


Moestuinieren

GMO & HYBRIDE ZADEN: WAT IS HET VERSCHIL EN WIL IK DIT IN MIJN TUIN?

Ontdek waarom GMO-zaden een mysterie zijn voor particulieren, hoe laboratoriumkruisingen sterke planten opleveren, en waarom F1-hybriden garant staan voor een weelderige tuinoogst.


Moestuinieren

Maak je moestuin winterklaar | Alles Wat Bloeit | Rick's Moestuin Aan Zee

Tijd om de moestuin winterklaar te maken. Rick verwijdert alle groente die klaar zijn en ruimt de overgebleven pompoenen op. Hendrik vindt het er maar erg lekker uit zien en steelt af en toe een pompoen. Jose laat zien welke groente je nog kunt zaaien voor de winter en wat er allemaal nog groeit en bloeit in de moestuin.


Moestuinieren

Paprika’s. deel 4 van mijn vierluik.

Hoe teel je en waar komt de paprika van origine voor en nog wat meer weetjes van deze super gezonde vrucht, groente


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox