Zwerfafval verstrikt dieren

30 Oct 2020 in Landelijk

Door Tuindingen

Afbeelding bij Zwerfafval verstrikt dieren


Mondkapjes zijn het nieuwe zwerfafval

We zien het helaas maar al te vaak, dieren die vastzitten in een stuk zwerfafval. De gevolgen van een heel klein stukje plastic in de natuur zijn soms niet te overzien.
Dieren slikken het plastic in of verwonden zichzelf, vaak zitten ze bekneld in het afval.

Een deel van het zwerfafval wordt opgeruimd. Maar het deel dat niet wordt opgeruimd blijft achter op het land of belandt via rivieren en wind in zee. Omdat het meeste zwerfafval niet uit zichzelf afbreekt, blijft het vaak tientallen jaren in het milieu aanwezig. Daar leidt tot schadelijke gevolgen voor land- en zeedieren, waarvan hieronder in bijgesloten video een aantal voorbeelden.

Bovendien is zwerfafval een dure zaak. Ieder jaar kost het Nederland ongeveer 250 miljoen euro om zwerfafval te voorkomen, op te ruimen en te verwerken.

Ruim je afval op, kleine moeite toch 💪🏻
 


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Landelijk

Tuin in het Bos

In Maarheeze wonen Wim en Hannie al jaren midden in het bos op landgoed Kamersven. Ze hebben een indrukwekkende tuin die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.


Landelijk

De Tuin van Fortmond

Ontdek de weelderige Tuin van Fortmond, een idyllisch landschap met siertuin, gazon, bloemenweide en natuurlijke schoonheid. Een groene oase aan de IJssel


Landelijk

Op pad met Roel in het mooie Nationaal Park Drents-Friese Wold landschap!

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Roel Zuidema in het mooie Nationaal Park Drents- Friese Wold landschap een heel bijzonder gebied een heel divers landschap en dat spreekt Roel het meeste aan. Hij heeft in de buurt een vakantiewoning en geniet ochtend's van mooie wandelingen door het landschap en geniet van de mooie natuur.


Landelijk

Zinken Emmers, antieke metalen bloempotten & houten brocante oppottafels

Ontdek hoe je met creatieve ideeën en inspiratie je tuin en terras kunt inrichten tot een plek om te ontspannen en te genieten.


Door Tuindingen

Landelijk

Judaspenning insectvriendelijke voorjaarsbloeier

Een makkelijke plant die vroeg in het voorjaar bloeit


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox