Met dit warme weer eet je het liefst een watermeloen. Pas op met vruchten geïmporteerd uit China

06 Aug 2022 in Eten uit eigen tuin

Door Tuindingen

Afbeelding bij Met dit warme weer eet je het liefst een watermeloen. Pas op met vruchten geïmporteerd uit China


Met dit warme weer eet je het liefst een watermeloen. ❌Pas op met vruchten geïmporteerd uit China

Chinese boeren gebruiken soms een groeimiddel om de oogst te verbeteren. De Chinezen zijn over de hele wereld bekend om het gebruik van chemicaliën voor ongeacht welk doel, hoe giftig ook, het wordt gebruikt om extra winst te maken.

Als de watermeloen kleine scheurtjes heeft in het vruchtvlees, kan dit een teken zijn dat-ie is besproeid met het giftige groeimiddel forchlorfenuron. Dit stofje wordt gebruikt om de watermeloen sneller te laten groeien. In Europa is dit spul verboden, maar in landen als China is het nog altijd legaal om meloenen met dit ‘medicijn’ te verwerken.

Weet wat je eet.

Veel producten – met name fruit – groeien niet in Nederland. Dankzij wetgeving is het verplicht om bij groenten en fruit op het etiket het land van herkomst te vermelden. Dat geeft je als consument veel informatie.

Doe er je voordeel mee.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓


Door Mellisa

Eten uit eigen tuin

Spinaziesoep met daslook

Ze groeien zo'n beetje gelijktijdig in de moestuin. De spinazie en de daslook en ze zijn ook nog eens perfect te combineren in gerechten. Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.


Door Lynda

Eten uit eigen tuin

Heirloom tomaten, een wereld van verschil

Het kweken van bijzondere heirloom tomatensoorten.


Door Feggies

Eten uit eigen tuin

Huisgemaakte pizza met eigen tomatenpuree - tomaten uit eigen moestuin

Van de tomatenoogst die we niet direct weg eten, maken we porties neutrale tomatenpuree die we invriezen en dan hopelijk voor het hele jaar, de winter en het voorjaar genoeg hebben voor sauzen, soep en eigengemaakte pizza’s


Eten uit eigen tuin

Wilde cichorei een pracht van een kruid

Deze is een plant met geschiedenis, legendes en verhalen in overvloed. Geschild en gekookt kan deze bereid worden of als toevoeging aan sauzen


Eten uit eigen tuin

Mispels een gezonde vrucht voor heerlijke recepten als mispeljam of mispellikeur

Vroeger kenden ze reeds de voordelen van de mispel. Wist je dat ze een grote hoeveelheid aan vitamine C bevatten, voedingsvezels en mineralen.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox