Ontheffing verleend afschieten knobbelzwanen in Overijssel.

07 Jan 2023 in Tuinmedia

Door Jan de BIn Provincie Overijssel is ontheffing gegeven voor afschot van Knobbelzwaan wegens vermeende schade aan gewassen. 

(Per schadeperceel mogen maximaal 3 knobbelzwanen per dag geschoten worden.) 

De aangevraagde ontheffing heeft betrekking op het doden van knobbelzwanen met gebruik van het geweer ter voorkoming van belangrijke schade aan agrarische gewassen op agrarische percelen in het werkgebied van 12 Wildbeheereenheden (WBE’s) in de Provincie Overijssel. De ontheffing wordt is aangevraagd voor de periode van 01 januari tot 1 juni voor de duur van het Faunabeheerplan Overijssel. Dat is tot 1 september 2024. 


Hieronder leest u het besluit op de aanvraag, en de toelichting op het besluit.

Besluit
Wij verlenen aan de Stichting Faunabeheereenheid Overijssel (FBE) ontheffing voor het doden van knobbelzwanen met behulp van het geweer, ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen op schadepercelen in de periode van 1 januari tot 1 juni voor de duur van het faunabeheerplan Overijssel. Het Faunabeheerplan loopt tot 1 september 2024. De ontheffing is van toepassing in de werkgebieden van de volgende WBE’s:
De Hof van Twente, De IJssellanden, De Noord-Westhoek, De Weerribben, D’Oldematen, Heeten e.o. IJsselstreek Salland, Jachtvereniging Kampen, Noord-Oost Twente, West Twente, Salland Midden en Steenwijkerwold e.o.

Wettelijk belang van de handeling. 
De voorgenomen handeling is volgens de aanvraag nodig vanwege het belang: de voorkoming van belangrijke schade aan gewassen.
Uitvoer: Per schadeperceel mogen maximaal 3 knobbelzwanen per dag geschoten worden.  (Lees hier de volledige ontheffing)

Mijn mening: schaam je kapot. 
Ze eten gras en graan en vertrappen in de ruiperiode een klein stuk oever langs een watergang. Staat totaal niet in verhouding tot de opbrengst.
Dit moeten we toch niet accepteren. 

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

Tuinmedia

Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!

Zwangere Ruiter heeft samen met de 14-jarige Storm een sponsoractie voor het goede doel!


Door Lotte

Tuinmedia

Stinzenplanten werken samen met mieren en schimmels

Zonder schimmels is er geen leven: Met inheemse begeleiders vormen stinzenplanten een ecologische eenheid die in Nederland alleen kan overleven dankzij de specifieke eigenschappen van het "stinzenplanten milieu":


Door Tuindingen

Tuinmedia

OPROEP: Respecteer de kraamkamer van moeder natuur

Het gevolg van verstoring is dat vogelsoorten die op de grond broeden worden verjaagd en hun kuikens niet overleven; jonge reekalfjes worden verstoten; hazen raken in de stress of dassen worden verstoord bij hun burcht


Door Jan de B

Tuinmedia

Film over biodiversiteit onder het maaiveld - Een gezond bodemleven is essentieel voor natuurlijke bodemfuncties

Een rijk bodemleven is essentieel voor veel natuurlijke bodemfuncties, zoals het vasthouden en zuiveren van water, het opslaan van koolstof, natuurlijke plaagbestrijding en het recyclen van voedingsstoffen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Koert Lich (79 jaar) bouwt elke week 5 unieke vogelhuisjes.

Dakpannen van fietsbanden en raampjes van oude rolgordijnen. Met bijzondere materialen maakt Koert Lich huisjes voor vogels, egels en eekhoorns. In zijn eigen werkplaats boven op zolder is hij de hele dag bezig met zijn uit de hand gelopen hobby.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox