Ontheffing verleend afschieten knobbelzwanen in Overijssel.

07 Jan 2023 in Tuinmedia

Door Jan de BIn Provincie Overijssel is ontheffing gegeven voor afschot van Knobbelzwaan wegens vermeende schade aan gewassen. 

(Per schadeperceel mogen maximaal 3 knobbelzwanen per dag geschoten worden.) 

De aangevraagde ontheffing heeft betrekking op het doden van knobbelzwanen met gebruik van het geweer ter voorkoming van belangrijke schade aan agrarische gewassen op agrarische percelen in het werkgebied van 12 Wildbeheereenheden (WBE’s) in de Provincie Overijssel. De ontheffing wordt is aangevraagd voor de periode van 01 januari tot 1 juni voor de duur van het Faunabeheerplan Overijssel. Dat is tot 1 september 2024. 


Hieronder leest u het besluit op de aanvraag, en de toelichting op het besluit.

Besluit
Wij verlenen aan de Stichting Faunabeheereenheid Overijssel (FBE) ontheffing voor het doden van knobbelzwanen met behulp van het geweer, ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen op schadepercelen in de periode van 1 januari tot 1 juni voor de duur van het faunabeheerplan Overijssel. Het Faunabeheerplan loopt tot 1 september 2024. De ontheffing is van toepassing in de werkgebieden van de volgende WBE’s:
De Hof van Twente, De IJssellanden, De Noord-Westhoek, De Weerribben, D’Oldematen, Heeten e.o. IJsselstreek Salland, Jachtvereniging Kampen, Noord-Oost Twente, West Twente, Salland Midden en Steenwijkerwold e.o.

Wettelijk belang van de handeling. 
De voorgenomen handeling is volgens de aanvraag nodig vanwege het belang: de voorkoming van belangrijke schade aan gewassen.
Uitvoer: Per schadeperceel mogen maximaal 3 knobbelzwanen per dag geschoten worden.  (Lees hier de volledige ontheffing)

Mijn mening: schaam je kapot. 
Ze eten gras en graan en vertrappen in de ruiperiode een klein stuk oever langs een watergang. Staat totaal niet in verhouding tot de opbrengst.
Dit moeten we toch niet accepteren. 

Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Wensballonnen zorgen voor drama's bij mens en dier. "Mensen, denk na"

Wensballonnen geen goed alternatief voor vuurwerk, het zijn rondvliegende, brandende fakkels. Helaas brengt zo’n brandende wensballon iets te veel risico’s met zich mee om die met een gerust hart op te laten.


Door Mellisa

Tuinmedia

Reuzenpenisplant staat in bloei in de Hortus

Dit is de Mona Lisa van het plantenrijk, Amorphophallus titanum oftewel de Sumatraanse reuzenaronskelk is bekend en berucht vanwege de immense, tot meer dan drie meter hoge bloeiwijze, die een penetrante aasgeur verspreidt.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox