Hoe krijg je dikke prei

05 Sep 2022 in Moestuinieren


Hoe krijg je gezonde dikke prei planten?

Dat heeft met verschillende dingen te maken. Ik leg je uit welke mest voor prei nodig is en wanneer prei planten in de volle grond kunnen. Prei wortels inkorten, hoe lang moet dat? ook dat zie je in detail. Prei poten wanneer het warm is gaat hetzelfde maar dan doe je eerst water in het gat. Verder hebben we het over de pootafstand van prei en hoe je roest op prei voorkomen kan. Ook ga ik in deze video aardappelen oogsten en laat ik zien hoe ik pootaardappelen sorteren ga voor volgend jaar en hoe je de keuze kunt maken of je grote of kleine aardappelen wilt poten. Na het aardappelen rooien met de hand vertel ik je wat te doen met aardappel loof zodat je volgend jaar geen ziekten krijgt in je tuin.

▬ 𝐈𝐧𝐡𝐨𝐮𝐝 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 ▬▬

Hoe kweek je gezonde preiplanten
 

 • Welke mest voor prei ?
 • Wanneer prei planten in de volle grond
 • Prei wortels inkorten, hoe lang moet dat?
 • Roest op prei voorkomen
 • Prei poten hoe doe je dat?
 •  Pootafstand prei
   

Extra moestuin tips 

 • Pootaardappelen sorteren
 •  Aardappelen oogsten
 • Aardappelen rooien met de hand
 • Grote of kleine aardappelen
 • Wat te doen met aardappel loof
 • Rosagold pootaardappelen

En natuurlijk kun jij je gratis en zonder verplichtingen abonneren op mijn youtube kanaal zodat je elke week een nieuwe moestuin video kunt zien.

Abonneer gratis op mijn YouTube kanaal

Ik ben Ronald, de moestuinman,

ik post elke week een video over de dingen die spelen op de moestuin.

Ik heb zelf meer dan 20 jaar ervaring op de moestuin. Als kind was ik altijd geïnteresseerd in bloemen, planten en de natuur en ik ben dan ook naar de land en tuinbouw school geweest. Daarna heb ik 15 jaar op de markt gewerkt bij een kraam die alles verkocht op moestuin gebied. Van de klanten en de kwekers heb ik echt meer geleerd dan in mijn hele schooltijd. De oudere generatie was vroeger afhankelijk van de moestuin want vroeger was niet alles beschikbaar zoals dat nu is. Nu heb ik een paar jaar mijn eigen tuin waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kan en alle dingen die ik heb geleerd kan toepassen. Met mijn ADHD hoofd vind ik vaak oplossingen die een ander niet ziet, zo ook op de tuin en daardoor bedenk ik vaak simpele maar doelgerichte oplossingen om het tuin werk leuker en makkelijker te maken. Ik hoop dat ik via deze manier mensen kan inspireren om weer plezier in het tuinieren te krijgen. Mocht je vragen hebben over de tuin of andere dingen stuur me dan vooral een mailtje, helemaalronald@gmail.com

 Veel liefs, 𝓡𝓸𝓷𝓪𝓵𝓭

 

Vorige moestuin tips die ik heb opgenomen


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Moestuinieren

Zaaibakjes en kweekkasjes maken van herbruikbare materialen.

In deze video laat ik je zien hoe je kweekpotten van melkpakken maakt, en hoe je een kweekkast kunt maken van groenteverpakkingen


Moestuinieren

zelfvoorzienend moestuinieren op 100 m2

Met nog 'n kasje erbij en het aanpassen van de soorten planten die hier het meest geschikt zijn kan je wel hetzelfde behalen, mijns inziens. En misschien nog wel iets beter als je écht weet waar je mee bezig bent.


Moestuinieren

Potentiële toekomstige vergeten groentes?

Wat eten de jongeren en wat de ouderen? Is dat echt zo anders en verdwijnen de Authentieke groentes uit het tijdbeeld?


Moestuinieren

Deze 5 gewassen moet je kweken in 2023

Ben je bezig met je moestuinplan? Wat ga je planten volgend jaar? Deze vijf gewassen zijn volgens mij een must in elk tuin.


Moestuinieren

Waarom seizoensgebonden en wat eet je dan?

Als je eet wat er op dat moment geoogst kan worden is het zo veel beterder, lekkerder en gezonder voor jou en het millieu


Moestuinieren

Wip es een tegel - Doe het

Tegelgroente? Pompoen in plaats van een tegel. Gezond, goedkoop, onbespoten en onbewerkt.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox