Een fleurige schutting met de Toscaanse Jasmijn

08 May 2021 in Klimplanten
Afbeelding bij Een fleurige schutting met de Toscaanse Jasmijn


Een fleurige schutting met de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn ook wel sterjasmijn genoemd is een ideale plant voor tegen de schutting. De vaste plant is winterhard wat inhoud dat de plant goed tegen de wintertemperatuur kan. En groenblijvend zo wel in de zomer als de winter.

Waar planten?

Zet de klimplant tegen een half zonnige/half schaduwrijke schutting. En je krijgt een mooie bedekte schutting of muur met donkergroene bladeren. Van mei tot september komt er een zee van witte bloemetjes, in de vorm van een ster. De bloemen hebben een zoete geur en ruiken heerlijk.

Je kunt de Toscaanse Jasmijn ook planten als bodembedekker, en de plant over de grond laten bedekken, wat een mooie dichte planting geeft op de grond. Ben je dol op de geur een het bloemetje dan kun je de Jasmijn ook op stam kopen

Makkelijke plant voor de tuin

De Toscaanse Jasmijn kan in de winter makkelijk blijven staan met een temperatuur van -10 t/m -15 graden. Als de plant deels toch bevriest is dat geen probleem, want de klimplant komt in het voorjaar uit met nieuwe uitlopers. Dus je vaste plant heeft er weinig schade van in de tuin.

Klimplant voor de schutting

De klimplant heeft een mediterrane uitstraling. Je ziet de plant ook vaak terug in Italië en Spanje, terwijl de vaste plant oorspronkelijk uit Azië komt. De klimplant groeit niet supersnel en heeft hou vast nodig om te kunnen klimmen. Het is dan ook handig om een klimrek te plaatsen of draad te spannen tegen de schutting waar de Jasmijn zich aan kan binden.

De bloemen maken de plant bijzonder. Vooral de heerlijke geur, die trekt mens en dier. Insecten zijn ook dol op de Toscaanse Jasmijn vooral de hommels en de zweefvlieg. In de winter heeft de plant geen bloemen maar de vaste plant behoudt wel zijn mooie donkergroene blad. Ideaal voor vogels om in te schuilen. De Toscaanse Jasmijn groeit op elke grond als deze maar niet te nat staat.Wil je een hele schutting beplanten met de Toscaanse Jasmijn plant dan drie per strekkende meter.

Heb jij een Toscaanse Jasmijn in de tuin?


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Klimplanten

Bosrank' - Clematis montana 'Superba'

Wit bloeiende clematis met naar vanille geurende bloemen


Door Kim

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox