Blauwe regen bloeit niet. Welke soort bloeit uitbundig


Door TuindingenEen blauwe regen of Wisteria wordt meestal als klimplant aangeplant. Maar ook als solitair kan de blauwe regen een echte blikvanger zijn.

Blauwe-regen-bloeit-niet-welke-soort-bloeit-met-veel-bloemen

Tot het geslacht Wisteria behoren tien soorten, waarvan er twee inheems zijn in de Verenigde Staten en de andere afkomstig zijn uit Oost-Azie. Twee soorten zijn populair in tuinen in Europa en de Verenigde Staten, namelijk de blauweregen of Chinese Wisteria (W. sinensis) en de Japanse Wisteria (W. floribunda). De blauweregen bloeit in de maanden mei, juni en juli met prachtige blauwe tot lila bloemen. Er zijn tegenwoordig ook witbloeiende vormen (de varieteit 'Alba') van deze soort. De struik heeft geveerde bladeren, die uit dertien kleinere blaadjes zijn opgebouwd.

Je kunt zien of je een Wisteria Sinensis of Wisteria floribunda hebt door te kijken hoe de ranken draaien. Is dit met de klok mee, omhoog van links naar rechts, dan heb je een Wisteria floribunda. Rankt hij tegen de wijzers van de klok in, van onder naar boven bekeken van rechts naar links windend, dan is het een Wisteria sinensis. Wisteria formosa is een kruising tussen beide.

Blauwe-regen-Wisteria-veel-bloemen-pergola

Blauwe regen is een winterharde, vrij sterk groeiende plant met blauw paarse bloemtrossen. De blauwe regen werd vroeger onder kwekers "Glycine" genoemd. De naam "Wisteria" is afkomstig van een Amerikaans hoogleraar C. Wistar. Eens aangeslagen groeit deze vrij sterk en kan tot 10 meter lange takken geven. De plant behoort tot de familie van de vlinderbloemigen (FABIACEAE) waartoe ook bijvoorbeeld lupine en tuinboon behoren. De grote trossen met paarsblauwe bloemen verschijnen al in april en mei voordat er blad ontstaat, waardoor de bloemenextra opvallen. De bloemen geuren lekker zacht. Een tweede bloei in september komt voor. Chinese blauwe regen bloeit voor het eerst na drie tot vier jaar na het planten.

Wisteria-bloeit-slecht-voeding-grondsoort-geel-blad

Check hieronder een video van een blauwe. Regen van maar liefst 144 jaar oud, hij dateert van ongeveer 1870. Bovendien heeft het een vierkante meter van wel 1990 meter!. Deze plant bevindt zich in Ashikaga, een bloemenpark gelegen in Japan.

Deze plant is zeker niet de grootste van de wereld maar dit neemt niet weg dat het zeer indrukwekkend is!1
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Selina Verbree Avatar

Selina Verbree 1 jaar geleden
Duidelijker kan het niet!


Marie Mul Avatar

Marie Mul 3 jaar geleden
Zeeeeer nuttig artikel voor wie dit nog niet wist. TOP!


Afbeelding bij Klimplanten soorten: welke klimmer voor schutting of pergola?
Klimplanten

Klimplanten soorten: welke klimmer voor schutting of pergola?

Ben je op zoek naar een klimplanten soort welke je kan plaatsen bij pergola of schutting? In dit artikel staat een handig overzicht van zelfhechtende, groenblijvende tot bloeiende klimmers


Door Linda

Afbeelding bij Het hele jaar een bloeiende klimplant
Klimplanten

Het hele jaar een bloeiende klimplant

Dus als je een beetje slim kiest, kun je op vrijwel elk moment van het jaar hun prachtige bloemen bewonderen – ook in de winter


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox