Huisgemaakte pizza met eigen tomatenpuree - tomaten uit eigen moestuin

21 Feb 2023 in Eten uit eigen tuin


Pizza recept uit eigen groente tuin

Van de tomatenoogst die we niet direct weg eten, maken we porties neutrale tomatenpuree die we invriezen en dan hopelijk voor het hele jaar, de winter en het voorjaar genoeg hebben voor sauzen, soep en eigengemaakte pizza’s

Regelmatig maken we hier een plaatpizza en eenmaal huisgemaakt, dan wil je nooit maar dan ook nooit meer uit de winkel of van een besteldienst, een afhaalpizza vinden wij. Misschien nog wel bij een echt Italiaans restaurant, maar helemaal zelf gemaakt, wat is dat dan toch vreselijk lekker.

huisgemaakte-pizza-met-pizza-oven-recept-groente-oogsten-uit-eigen-moestuin-eten-groentetuin-gewassen


Het genieten begint al bij de eigen bereide bodem.

Benodigdheden:

  • 350 gram meel, (50% volkoren meel en 50% veldbonenmeel)
  • 7 gram gedroogde gist snufje zout en snufje suiker om de gist te activeren. 
  • theelepeltje olijfolie en lauwwarm water.

Meng de bloem en maak een vulkaantje daarin de gist, de suiker en de olijfolie. Voeg wat water toe en start met mengen naar het midden toe. Voeg langzaam zoveel water toe terwijl je mengt zodat je een mooi stevig deeg krijgt.  Als het deeg loslaat van je hand dan begint het erop te lijken (ongeveer 8-10 minuten) en dan voeg je het zout toe. Nog tijdje kneden en dan afgedekt op een warmere plek laten rijzen (plus minus 30-40 minuten).

In die tijd kun je mooi je tomaten vulling voor de bodem maken. Snipper een uitje heel fijn en bak die zachtjes in een koeken-, hapjespan. Voeg hier 2-3 teentjes knoflook (geperst of heel fijngesneden) aan toe met een klein beetje suiker en dan je kruiden. Hier in elk geval basilicum, oregano, wat tijm en zout en peper naar smaak. Je kan ook wat gerookt paprikapoeder toe voegen. Voeg dan je tomatenpuree toe.

Kneed de bal dan met je handen al wat platter en leg je deeg dan op een vel bakpapier. Strooi er wat meel op en rol je deeg, met een deegroller, lege fles, uit over het hele vel.

Bak deze boden dan in de oven op een bakplaat voor een kleine 10 minuten op 180-190 graden. En dan de lol. Het vullen van je eigen pizza. Verdeel de tomatenpuree over de bodem en verkruimel de mozzarella.

eigen-gemaakte-pizza-tomaten-puree-uit-eigen-moestuin-welk-soort-tomaten-zijn-geschikt-voor-op-de-pizza

Wil je een vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten zoals gele en rode paprika, wat uienringetjes en courgette (die eten we zomers vaak met heerlijk verse oogst).

Of een andere variant met meerdere soorten kaas of met salami of met vis en garnalen. Wel of geen olijven, ansjovis. Extra tomaat, paddenstoelen Het is helemaal aan jou.

Als laatste nog wat geraspte kaas erop en dan voor ongeveer 10-12 minuten terug in de oven.

Eet smakelijk. Buon appetito


Blog berichten van Lekker van Eigen Land


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Eten uit eigen tuin

Van oude dakgoten naar een heerlijke aardbeienoase

Heb je ooit gedacht aan het hergebruiken van oude dakgoten? En het resultaat is geweldig: mijn eigen groeiplaats voor heerlijke aardbeien! 🌞🍓


Door Mellisa

Eten uit eigen tuin

Spinaziesoep met daslook

Ze groeien zo'n beetje gelijktijdig in de moestuin. De spinazie en de daslook en ze zijn ook nog eens perfect te combineren in gerechten. Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.


Door Lynda

Eten uit eigen tuin

Heirloom tomaten, een wereld van verschil

Het kweken van bijzondere heirloom tomatensoorten.


Door Feggies

Eten uit eigen tuin

Huisgemaakte pizza met eigen tomatenpuree - tomaten uit eigen moestuin

Van de tomatenoogst die we niet direct weg eten, maken we porties neutrale tomatenpuree die we invriezen en dan hopelijk voor het hele jaar, de winter en het voorjaar genoeg hebben voor sauzen, soep en eigengemaakte pizza’s


Eten uit eigen tuin

Wilde cichorei een pracht van een kruid

Deze is een plant met geschiedenis, legendes en verhalen in overvloed. Geschild en gekookt kan deze bereid worden of als toevoeging aan sauzen


Eten uit eigen tuin

Mispels een gezonde vrucht voor heerlijke recepten als mispeljam of mispellikeur

Vroeger kenden ze reeds de voordelen van de mispel. Wist je dat ze een grote hoeveelheid aan vitamine C bevatten, voedingsvezels en mineralen.


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox