Pizza recept uit eigen groente tuin
Van de tomatenoogst die we niet direct weg eten, maken we porties neutrale tomatenpuree die we invriezen en dan hopelijk voor het hele jaar, de winter en het voorjaar genoeg hebben voor sauzen, soep en eigengemaakte pizza’s
Regelmatig maken we hier een plaatpizza en eenmaal huisgemaakt, dan wil je nooit maar dan ook nooit meer uit de winkel of van een besteldienst, een afhaalpizza vinden wij. Misschien nog wel bij een echt Italiaans restaurant, maar helemaal zelf gemaakt, wat is dat dan toch vreselijk lekker.
Het genieten begint al bij de eigen bereide bodem.
Benodigdheden:
- 350 gram meel, (50% volkoren meel en 50% veldbonenmeel)
- 7 gram gedroogde gist snufje zout en snufje suiker om de gist te activeren.
- theelepeltje olijfolie en lauwwarm water.
Meng de bloem en maak een vulkaantje daarin de gist, de suiker en de olijfolie. Voeg wat water toe en start met mengen naar het midden toe. Voeg langzaam zoveel water toe terwijl je mengt zodat je een mooi stevig deeg krijgt. Als het deeg loslaat van je hand dan begint het erop te lijken (ongeveer 8-10 minuten) en dan voeg je het zout toe. Nog tijdje kneden en dan afgedekt op een warmere plek laten rijzen (plus minus 30-40 minuten).
In die tijd kun je mooi je tomaten vulling voor de bodem maken. Snipper een uitje heel fijn en bak die zachtjes in een koeken-, hapjespan. Voeg hier 2-3 teentjes knoflook (geperst of heel fijngesneden) aan toe met een klein beetje suiker en dan je kruiden. Hier in elk geval basilicum, oregano, wat tijm en zout en peper naar smaak. Je kan ook wat gerookt paprikapoeder toe voegen. Voeg dan je tomatenpuree toe.
Kneed de bal dan met je handen al wat platter en leg je deeg dan op een vel bakpapier. Strooi er wat meel op en rol je deeg, met een deegroller, lege fles, uit over het hele vel.
Bak deze boden dan in de oven op een bakplaat voor een kleine 10 minuten op 180-190 graden. En dan de lol. Het vullen van je eigen pizza. Verdeel de tomatenpuree over de bodem en verkruimel de mozzarella.
Wil je een vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten zoals gele en rode paprika, wat uienringetjes en courgette (die eten we zomers vaak met heerlijk verse oogst).
Of een andere variant met meerdere soorten kaas of met salami of met vis en garnalen. Wel of geen olijven, ansjovis. Extra tomaat, paddenstoelen Het is helemaal aan jou.
Als laatste nog wat geraspte kaas erop en dan voor ongeveer 10-12 minuten terug in de oven.
Eet smakelijk. Buon appetito
Blog berichten van Lekker van Eigen Land
- Weeuwenteelt. Niet echt vergeten groente, maar wel vergeten moestuin.
- Zaad voor je tuin een gemeengoed? Of straks nog slechts een paar varianten te koop?
- Tomaten bewaren of bewaartomaat
- Hoeveel redenen heb je nodig om een moes- fruittuin te beginnen.
- zelfvoorzienend moestuinieren op 100 m2
- Tuinbonen zaaien
- Hügelkultur moestuinieren en waarom deze uitleg.
- Bataat, zoete pieper of geen pieper, in elk geval zoetjes an
- Combinatieteelt en lokplanten
- Potentiële toekomstige vergeten groentes?
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in