Aarereprijs - Veronica spicata

21 Jun 2020 in Vaste planten

Door Roel

Afbeelding bij Aarereprijs - Veronica spicata


Kenmerkende aarvormige bloeiende vaste plant, waarvan de stengels lichtbehaard zijn. 

Aarereprijs is een plant die veel warmte nodig heeft. Dit plantje komt met prachtige roze, rode, witte of paarse bloempluimen, die vele vlinders naar je tuin toe trekken en je al snel laat denken aan de gewone Vlinderstruik. In de zomermaanden juni en augustus komt Aarereprijs nog even om de hoek kijken. Dit laagblijvende, bijzondere plantje wordt slechts 50 centimeter hoog. Aarereprijs is bovendien zeer winterhard.

Aarereprijs Veronica spicita

Standplaats van Aarereprijs

Aarereprijs wenst een warme, beschutte standplaats op een voedselrijke grondsoort. Zorg ervoor dat Aarereprijs genoeg zonuren krijgt en plaats deze vaste plant dan ook in de volle zon. Let met een standplaats in de zon wel op mogelijke uitdroging.

Verzorging en toepassing van Aarereprijs

Aarereprijs moet absoluut op een warme plek staan. In de border is een goede optie, want Aarereprijs vormt vele mooie combinaties met verschillende soorten andere planten. Geef Aarereprijs dan wel voldoende ruimte. De aren zijn opstaand, schitterend voor op de vaas. Uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de plant weer vele nieuwe kan maken. 


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Leoni Avatar

Leoni 2 jaar geleden

Heb dit jaar een grote groep aangeplant in 1 woord geweldig. Samen met de vele bijen,hommels, vlinders genieten we er dagelijks van


Vaste planten

Geranium Ooievaarsbek soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten waarbij de één vooral mooi is vanwege het blad en de ander vanwege de bloemen. Sommige soorten hebben een prachtige herfstverkleuring. Geraniums zijn gemakkelijke planten die het vrijwel op iedere standplaats goed doen en slakken houden er niet van. Geraniums krijgen vaak een tweede bloei en zorgen voor een zomer vol bloemenpracht.


Door Tuindingen

Vaste planten

Smeerwortel is het manusje van alles

Deze inheemse vaste plant moet in elke tuin staan. o sterk als een smeerwortel Om te beginnen ben ik, de Smeerwortel, beresterk. Ik heb niet veel aanmoediging nodig om te groeien. Ik stel ook niet echt veel eisen aan de grond eigenlijk. Ik word vaak onkruid genoemd, maar dat bestaat niet. Dat weten we al, toch?


Door Paula kok

Vaste planten

Wilgenroosje is een historische aantrekkelijke overblijvende plant

Ik kom vaak zomaar aanwaaien. Ik begroei makkelijk open plekken en verspreid mezelf ook erg makkelijk. Je zou me daarom onkruid kunnen noemen maar eigenlijk ben ik veel te mooi om onkruid te zijn. Deze bezitten ook allemaal honingrijke, helder roze of rode bloemen


Door Paula kok

Vaste planten

Erysimum / Muurbloem / steenraket (soort)

Steenraket (Erysimum) is een geslacht uit de kruisbloemenfamilie,en bestaat uit een geslacht van een tachtigtal soorten van één jarige en overblijvende, struikachtige vaste planten. Het zijn kortlevende vaste planten die zich vaak als tweejarige gedragen. Bijzonder dankbare zomerbloeier voor perken.


Door tuin.fr.gr

Vaste planten

Berenklauw opgepast

Laat de planten zien aan je kinderen en vertel ze erover


Door Tuindingen

Vaste planten

Phytolacca / Karmozijnbes

In onze tuinen komen over het algemeen twee soorten voor: de westerse karmozijnbes (Phytolacca americana),en de oosterse karmozijnbes (Phytolacca esculenta).


Door tuin.fr.gr

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox