Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op


Door Tuindingen

Afbeelding bij Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op


Trucje om slakken uit de tuin te krijgen

Paula Albers uit Wassenaar heeft een milieuvriendelijke truc ontdekt om slakken in de tuin te bestrijden: leg meloenschillen in de tuin om de slakken aan te trekken. Plaats vervolgens een schil met slakken op een plek waar egels, natuurlijke vijanden van slakken, zich schuilhouden. Nadat de egel zijn maaltijd heeft gehad, kun je de schillen terug in de tuin leggen voor de volgende ronde.

Slak-probleem-bestrijden-verhelpen-manieren-wat-werkt-wel

EXTRA TIP 

🐌🐌 Een ander manier is 👉 https://www.tuindingen.nl/blog/tuinonderhoud/het-slakkenprobleem-oplossen

Slakken-weren-van-planten-moestuin-tuinieren-middel-manier-wat-goed-werkt

Slakken zijn opportunisten, dus ze gaan voor de gemakkelijk te bereiken planten. Zijn die op, gaan ze alsnog over de barrière naar je groenten. Zorg tevens voor een gezonde bodem, waardoor je planten weerbaarder zijn..Mulchen, compost en zo min mogelijk het bodemleven verstoren.Bijkomend voordeel is dat hierdoor je bodem ook langer vocht gaat vasthouden. Te veel mest en te veel compost is als fastfood. Het doet planten te hard groeien, waardoor ze verzwakken. Niet te vaak begieten, want vocht werkt als een magneet op slakken. 0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Waarom je tuin NIET winterklaar hoeft te maken een goed idee is.
Tuinonderhoud

Waarom je tuin NIET winterklaar hoeft te maken een goed idee is.

Dus, voordat je die bladblazer tevoorschijn haalt en je tuin rigoureus opruimt, nodigen we je uit om de voordelen te overwegen van een tuin die een beetje rommelig mag zijn in de winter. Het blijkt dat de natuur zelf vaak de beste tuinier is, en door haar haar gang te laten gaan, kun je een gezondere en levendigere tuin creëren. Laten we samen ontdekken waarom je tuin niet winterklaar maken misschien wel het beste idee is dat je ooit hebt gehad


Door Tuindingen

Afbeelding bij Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op
Tuinonderhoud

Egels lossen slakkeninvasie in de tuin op

Ontdek de innovatieve methode om op milieuvriendelijke wijze slakken in de tuin te beheersen en tegelijkertijd de natuurlijke balans te behouden.


Door Tuindingen

Afbeelding bij De levende bodem voeden
Tuinonderhoud

De levende bodem voeden

Je beplanting voorzien van bemesting is goed. Toch? Maar welke bemesting gebruik jij eigenlijk? Zorg voor bemesting die het bodemleven opbouwt, niet sloopt.


Afbeelding bij Het "slakkenprobleem" oplossen.
Tuinonderhoud

Het "slakkenprobleem" oplossen.

Ontdek hoe je het slakkenprobleem in je moestuin kunt oplossen zonder het gebruik van gif. Leer hoe je een natuurlijke en diverse omgeving kunt creëren waarin slakken en andere plagen minder schade aanrichten.


Afbeelding bij Hoe en wanneer moet je een laurierhaag snoeien?
Tuinonderhoud

Hoe en wanneer moet je een laurierhaag snoeien?

Tips voor het snoeien van de laurier. Ontdek hoe je de laurier op de juiste manier snoeit, of je nu kiest voor een rigoureuze snoeibeurt of een jaarlijkse trimbeurt. Met deze handige tips kun je jouw laurier laten floreren en genieten van een weelderige groei of bloei.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Potgrond bestaat grotendeels uit veen en dat zorgt voor problemen.
Tuinonderhoud

Potgrond bestaat grotendeels uit veen en dat zorgt voor problemen.

GOED OM TE WETEN: Welke grond zit er eigenlijk in je potgrond. Ga jij vanaf nu voor de groene optie of maakt het je niks uit?


Door Jan de B

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox