Reuzenpenisplant staat in bloei in de Hortus

06 Aug 2022 in Tuinmedia

Door Tuindingen

Afbeelding bij Reuzenpenisplant staat in bloei in de Hortus


Nog een 'reuzenpenisplant' in bloei in Leidse Hortus botanicus

Voor de tweede keer dit jaar staat een 'reuzenpenisplant' in de Hortus botanicus Leiden in bloei. Volgens de Leidse plantentuin is het uitzonderlijk dat twee exemplaren van deze plant zo kort achter elkaar bloeien.

Het is de derde keer in tien jaar tijd dat de plant groeit in Nederland. In juli bloeide de eerste Amorphophallus titanum, zoals de plant officieel heet, in de botanische tuin. Een andere soort 'penisplant', de Amorphophallus decus-silvae, kwam vorig jaar oktober tot bloei.

Geur van rottend vlees

De bloeiperiode van de reuzenpenisplant duurt zo'n twee dagen. Op de eerste dag verspreidt de kelk een stinkende geur om vliegen aan te trekken. Die geur, die wordt omschreven als rottend vlees, is in de wijde omgeving te ruiken. Daarna bloeit hij nog een dag zonder geur.

De hortus verwacht dat de plant vanavond helemaal open zal zijn en blijft daarom extra lang open. Ook is de plant via een livestream te bekijken.

Bekijk hier de livestream 👉👉 https://youtu.be/oUZQsPkiqMU

In de natuur komt de reuzenpenisplant alleen voor in de regenwouden van West-Sumatra. De plant wordt bedreigd, omdat het natuurlijke leefgebied zwaar onder druk staat.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 4 – viert de diversiteit van tuinieren in al zijn vormen.

De vierde aflevering van Gardeners World 2024 neemt ons mee naar een kleurrijke wereld van tuinen ontwakend uit de winter. Van Adam Frost's ontwerptactieken tot Joe Swift's ontmoeting met gepassioneerde tuinders in Birmingham, en van de artistieke pracht van Charleston tot het doorzettingsvermogen van een echtpaar in West Yorkshire, deze aflevering viert de diversiteit van tuinieren en de schoonheid van de natuurlijke wereld


Door Tuindingen

Tuinmedia

Gardeners World 2024 Aflevering 3

Ontdek de wereld van tuinieren in Gardeners World. Tuinrenovaties met Monty Don en strategisch planten van gewassen. Verken historische tuinen, duik in de wereld van kamerplanten en krijg een kijkje achter de schermen van het ontwerpen van tuinen.


Door Tuindingen

Tuinmedia

Seizoen 2024 Gardeners' World - aflevering 2 een mix van praktisch tuinadvies en inspirerende tuinbezoeken

Een boeiende aflevering van Gardeners' World biedt een combinatie van praktisch tuinadvies, inspirerende tuinbezoeken en diverse inzichten in tuinmethoden. Kijkers worden aangemoedigd om nieuwe planten, technieken en ontwerpen uit te proberen, waardoor ze volop ideeën krijgen voor hun eigen tuinen


Door Tuindingen

Tuinmedia

Nieuw tuinseizoen Gardeners’ World 2024 gaat beginnen.

Verken de prachtige wereld van tuinen! Geniet van nieuwe afleveringen van Gardeners' World. Mis het niet!


Door Tuindingen

Tuinmedia

Help mee petitie tegen giftige bestrijdingsmiddelen

De komende weken hebben we de kans om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun onze oproep.


Door Mellisa

Tuinmedia

Ontdek dit unieke tuincentrum en plantenkwekerij in de provincie Friesland

Tuinliefhebbers in Noord-Nederland, opgelet! Tuincentrum met eigen kwekerijen in Friesland. Met een oppervlakte van 46.000 vierkante meter kun je hier een overvloed aan siergrassen, bonsaibomen, heesters, palmbomen en vaste planten in de meest unieke variëteiten vinden. Ik ben weer helemaal op de hoogte van wat de definitie van het woord 'tuincentrum' inhoudt.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox