Plant eens een plantje tussen de bestrating.

30 Aug 2023 in Tuinaanleg

Door Tuindingen

Afbeelding bij Plant eens een plantje tussen de bestrating.


Planten tussen de Bestrating. 

Zo maak je het lekker speels en als ze dan gaan groeien en bloeien, doe je er de bijen, hommels en vlinders ook een groot plezier mee.


Planten-tegels-bestrating-plantensoorten-beplantingadvies

Er zijn verschillende planten die goed gedijen tussen bestrating.


1) Sedum acre (Muurpeper): Deze vetplant vormt dichte matten van kleine, vlezige bladeren en produceert heldergele bloemen. Ideaal voor droge omstandigheden.

2) Ajuga reptans (Zenegroen): Met zijn opvallende paarse bloemen en bladvariaties is deze bodembedekker perfect voor schaduwrijke plekken.

3) Sagina subulata (Parelgras): Dit zachte, kussenvormige gras heeft kleine witte bloemen en gedijt goed in vochtigere omstandigheden.

4) Dianthus deltoides (Steenanjer): Deze stevige plant heeft aantrekkelijke roze bloemen en gedijt in zowel volle zon als halfschaduw.

5) Kruiptijm (Thymus serpyllum): Kruiptijm is een laagblijvende vaste plant met kleine, aromatische bladeren. Het produceert clusters van kleine paarse, roze of witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in volle zon en droge grond, waardoor het een ideale keuze is voor bestrating. Kruiptijm wordt vaak gebruikt als bodembedekker en voegt een vleugje kleur en geur toe aan je buitenruimte.

6) Vetplantjes: ook bekend als succulenten, variëren in vorm en kleur. Ze hebben dikke bladeren die water vasthouden, waardoor ze goed bestand zijn tegen droge omstandigheden. Deze planten zijn gemakkelijk te verzorgen en voegen een interessante textuur toe tussen de bestrating. Van de echeveria met zijn rozetvormige bladeren tot de sedum met zijn variërende vormen, vetplantjes voegen diversiteit en visuele aantrekkingskracht toe aan de ruimte.


Staptegels-halfverharding-plantensoorten-plantenadvies-beplantingsplan

7) Campanula: bekend als klokjesbloem, komt in verschillende variëteiten voor. Deze vaste planten hebben klokvormige bloemen in tinten van blauw, paars, wit of roze. Ze kunnen zowel compacte matten vormen als rechtopstaande stengels hebben. Campanula gedijt goed in zon tot halfschaduw en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe tussen de stenen.

Door deze planten te combineren, creëer je een gevarieerd en levendig display tussen je bestrating, terwijl je tegelijkertijd een gastvrije omgeving creëert voor bijen, hommels en vlinders.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuinaanleg

Plant eens een plantje tussen de bestrating.

Verfraai je bestrating met speelse planten zoals muurpeper, zenegroen, parelgras en steenanjer. Voeg kleur en geur toe met kruiptijm en campanula. Succulenten brengen diversiteit, terwijl je zo bijen en vlinders verwelkomt in je buitenruimte. Creëer een levendig display en een gastvrije omgeving voor de natuur.


Door Tuindingen

Tuinaanleg

bladluis verminderen

Heb jij ook last van zwarte luis in je (fruit-)? Zo verminder je het probleem door samen te werken met de natuur


Tuinaanleg

NIEUW: de sedum tegel een kant en klaar systeem om zelf te plaatsen.

Het resultaat is een strak begroeide, onderhoudsvrije sedumtegel. De samenstelling van de tegel (porositeit en dikte) en het soort sedum op de tegel kan variëren. Dit is afhankelijk van de positie van het dak en de zon en/of windbelasting.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox