NIEUW: de sedum tegel een kant en klaar systeem om zelf te plaatsen.

13 Jul 2022 in Tuinaanleg

Door Tuindingen

Afbeelding bij NIEUW: de sedum tegel een kant en klaar systeem om zelf te plaatsen.


Je dak vergroenen met sedum.

De sedum tegel is een kant en klaar systeem om zelf te plaatsen.

De sedumtegel bestaat uit kleikorrels en gemodificeerd cement (SCC Greencrete). De tegel met zijn bio adaptieve eigenschappen is i.s.m. Solid Core Composites tot stand gekomen. De porositeit van de tegel tezamen met de aanwezige mineralen in de tegel zorgen ervoor dat de sedum zich makkelijk hecht en optimaal groeit. Tegelijkertijd zorgt de porositeit van de tegel en de spouw onder de tegel ervoor dat de tegel makkelijk en relatief snel uitdroogt waardoor onkruid en grassen geen kans krijgen. Het resultaat is een strak begroeide, onderhoudsvrije sedumtegel. De samenstelling van de tegel (porositeit en dikte) en het soort sedum op de tegel kan variëren. Dit is afhankelijk van de positie van het dak en de zon en/of windbelasting. De kleur van de sedum kan door het jaar heen veranderen van groen in het voorjaar naar rood/bruin in de zomer. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Sedum-tegel-groendak-voorbeeld-installatie-resultaat

Sedum-tegel-groendak-voorbeeld-installatie-resultaat

sedum-tegel-daken-prijs-kosten-tegels-met-sedum-vetplantjes-groendak-installatie-handleiding

Sedum-tegel-groendak-voorbeeld-installatie-resultaat

HOE TE LEGGEN

De sedumtegel kan geplaatst worden op een plat dak of een licht hellend dak (tot 15 graden) op de noord-, oost- of westkant. De tegels worden geleverd op een rubberen voet en kunnen in principe op een schoon- en waterdicht dak gelegd worden. De hoogte van de dakrand is niet belangrijk.

Op een licht hellend dak kunnen de tegels in principe ook los gelegd worden. Indien nodig kunt u de tegels vastschroeven of verlijmen.


Log in om te liken
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox