Arbeid Adelt, maar de Adel arbeidt niet

21 Mar 2021 in Tuin inspiratie


Lees ook mijn vorige Blog: Chili con of chili sin carne, uit eigen tuin


Een beter mens?

Door te werken wordt men een beter mens, adel heeft dat stadium al bereikt. Het eerste gold 42 jaar voor mij en nu dus sinds een paar maanden uit het arbeidsproces door pensioen. Dus ik ben nu ook van de adel?

Maar we hebben nu wel alle tijd voor de moes-, fruittuin en de boomgaard, voorkweken in de kas en binnen. Ik word daar lekker rustiger, relaxter en gelukkig van. Later in het seizoen weer oogsten, invriezen, drogen, voorbakken, kokkerellen en opeten

Het wordt weer beter weer

De afgelopen week was het tussen 11 en 16.00 uur steeds mooi weer. Dus de paadjes tussen de bedjes weer es schoon geveegd, zaden uitgezocht en in maand envelopjes gedaan. Nog meer tuinbonen en duivenbonnen gezet in kleine kweekbakjes in de schuur. Ook 2e tranche paprika’s en tomaten gezaaid binnen. De eerste tranche staat er al redelijk op. Vandaag de eerste zomer/herfstprei. gezaaid

2021 piepers erin

Mijn eerste 2021 piepers buiten gepoot, das wel een gok: 11 poters 8-woche en 11 stuks Rosenfal. Heb ze afgedekt met extra houtsnippers en daar omheen hooi.

Verwachting is dat het de eerstkomende 2 weken niet meer gaat vriezen. Anders wie zijn billen verbrand moet op de blaren zitten. 😊Of niet geschoten is altijd mis. Om maar eens in de spreekwoorden en gezegden te blijven.

Geen echte adel dus. maar ook geen arbeid.

Conclusie

Want als je voor een dubbeltje geboren bent, bereik je nooit een kwartje. Maar als je alles van tevoren wist, dan kwam je met dat dubbeltje wel de wereld rond.

Das allemaal mooi en fijn. Gelukkig maar. 
 

Wil je meer weten over Lekker van eigen land like ons dan op Facebook: Lekker van Eigen Land   Binnenkort de volgende Blog

0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuin inspiratie

Confetti van bladeren maken

Ontdek hoe je met zelfgemaakte bladconfetti een duurzame draai kunt geven aan je speciale gelegenheden.


Door Mellisa

Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Hobbyist Willem Schilder laat ons kennismaken met zijn fraaie handgemaakte keramiek werken

Een aantal jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met het maken van keramiek stukken. Waaronder papaverbollen, paddenstoelen en schalen. Hieronder vertel ik hoe een dergelijk werk tot stand komt.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox