Colijnsplaats

14 Dec 2023 in Tuin inspiratie


In deze aflevering gaan we op pad met Herma in haar prachtige 4 seizoenen tuin. De Colijnplaats is een jonge tuin, vanaf de zomer van 2018 begon Herma en haar man met de aanleg van hun 2.500 m2 grote tuin. Een tuin met kleurige, lange vaste planten borders met veel siergrassen om de kleur wat te blussen. De meeste planten die Herma gebruikt hebben wat te bieden voor de bijen en vlinders zoals de bessenstruiken en zaaddragende planten voor de vogeltjes. Het motto van Herma: vier seizoenen een mooie tuin, dat proberen we vorm te geven!

De tuin bestaat uit lange borders, eilandborders, een schaduwtuin, de 'witte tuin', boomgaard en moestuin in bakken. Een centraal gelegen grote vijver en sloot met gele knotwilgen, moeraszone en wadi. Deze beiden vangen ook het hemelwater op van het dak.

Bekijk nu de aflevering op ons YouTube kanaal! 
0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Tuin inspiratie

Confetti van bladeren maken

Ontdek hoe je met zelfgemaakte bladconfetti een duurzame draai kunt geven aan je speciale gelegenheden.


Door Mellisa

Tuin inspiratie

Rode bladplanten in de border

Bloemriet, ofwel Canna, is een indrukwekkende, niet-winterharde vaste plant met schitterend blad waarmee je je tuin een tropisch tintje geeft. Daarnaast trakteert deze plant je van juni tot oktober op witte, gele, oranje, roze, rode of zelfs meerkleurige bloemen.


Tuin inspiratie

Zoete zomer kleurtjes

Zoete zomer kleurtjes in de Vorst Hof. Ontdek een betoverende border vol kleur en diversiteit!


Tuin inspiratie

Oude brocante zinken vuilnisemmers

Ontdek de opvallende comeback van de nostalgische zinken vuilnisemmer, nu als trendy tuindecoratie. Herbeleef de charme van vervlogen tijden!


Door Roel

Tuin inspiratie

Kwekerij en Plantenwinkel van Frans Nienhuis in dieren Gelderland

Frans Nienhuis uit Dieren tuiniert al 45 jaar en zijn interesse gaat vooral uit naar vaste planten en hun toepassing in de tuin. Wat zijn vaste planten, welke eigenschappen hebben ze, hoe kun je ze vermeerderen en ga zo maar door.


Door Tuindingen

Tuin inspiratie

Hobbyist Willem Schilder laat ons kennismaken met zijn fraaie handgemaakte keramiek werken

Een aantal jaar geleden ben ik hobbymatig begonnen met het maken van keramiek stukken. Waaronder papaverbollen, paddenstoelen en schalen. Hieronder vertel ik hoe een dergelijk werk tot stand komt.


Door Tuindingen

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox