Pittige (winter)kost Kool


Afbeelding bij Pittige (winter)kost Kool


Wil je nog

Op 17 september ’s middags een Whatsappje met: “Heb nog meer rode pepers. Kom je er weer een paar halen?” Zekers, was daarop mijn antwoord en terwijl je daar dan bent, ontkom je er niet aan om hun groentetuin, kas en de boomgaard te mogen zien en bewonderen en werkelijk wat een weelde om dat te mogen zien.
“Neem nog een kooltje mee en wat winterwortel en als je er nou toch bent, we hebben nog wat sjalotjes” En voor je het in de gaten hebt heb je een doos vol heerlijkheid mee gekregen, wat is ontvangen dan toch mooi evenals geven.

Ik denk in beelden

Kool, sjalotje, pepertjes betekent voor mij direct: Een heerlijk pittig gezonde groentehap en in dit geval denk ik haast wel 4-5 porties. Dus de dag erna aan ‘t kokkerellen. uit andermans tuin. Wilt u het wat pittiger dan pitjes en zaadlijsten van de pepers mee snijden. Wilt u het minder scherp dan deze het beste verwijderen/ Heb vanuit de eigen tuin nog 4 teentjes knoflook toegevoegd. En die wortles en sjalotjes is dus een heerlijke wortlestoemp, hutsppot nog wat aardappels toevoegen uit de tuin en ook weer 1-2 dagen vers voedsel op tafel.

Benodigdheden (die ik heb gebruikt)-

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 4 Rode pepertjes (in mijn geval met zaadlijst)
  • 1 eetlepel suiker- 3-4 sjalotjes
  • Wat koriander en peper naar smaak
  • Geraspte kokos, 2-3 eetlepels
  • Groene kool

Bereiding (je moet er wel ff bijblijven)-

  • Kool even gewassen, afgespoeld, schoon gemaakt en gecontroleerd op dierlijke eiwitten.
  • Snij de kool in dunne reepjes
  • Zet de wok/braadpan op een redelijk hoog vuur
  • Beetje olie in de warme pan, wok (niet te veel)
  • Maak peper, sjalot, knoflook en de sjalot schoon en snipper die
  • Deze mix van fijn gesneden ingrediënten in de pan, voeg de suiker toe en fruit dit
  • Na 4-5 minuut de kokos toevoegen en even mee bakken.
  • Klein beetje water en dan de kool erbij. Kook deze beetgaar. Zo nu en dan even door roeren
  • Peper en zout naar smaak, wij doen het zonder zout.
  • Voeg de koriander (als je verse hebt, goed klein snijden en anders wat poeder) op het laatst toe

Eet smakelijk. Heerlijk bij wat rijst of mie.


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Heb je dan niet veel te veel
Moestuinen

Heb je dan niet veel te veel

Hoeveel van wat zet, zaai je. in je moestuin om jaarlijks goed te zijn voorzien van eigen groente en fruit


Afbeelding bij De solo-, bolknoflook
Moestuinen

De solo-, bolknoflook

Deze knoflooksoort heeft onder een wit met paars gestreept velletje een verrassing, lijkt wel of die geen teentjes heeft. Hierdoor is solo knoflook makkelijker in het gebruik omdat die eenvoudiger te pellen is.


Afbeelding bij Wat kan, mag je in maart al zaaien.
Moestuinen

Wat kan, mag je in maart al zaaien.

Wat kan je al wel doen in je moestuin in Maart


Afbeelding bij Tuinboon wel of niet voortrekken voor de winter
Moestuinen

Tuinboon wel of niet voortrekken voor de winter

Tuinboon, Weduwenteelten en dan vroeg oogsten of voorjaar zetten


Afbeelding bij De moestuin in Februari
Moestuinen

De moestuin in Februari

Februari de is sprokkelmaand. De gemiddelde temperatuur in NL is tegenwoordig 4,2 graden. Overdag 7,4 graden en in de nacht is de kans op nachtvorst nog groot. Dus buiten kan er nog niet veel gezaaid worden in de moestuin, maar voorkweken kan al wel zei het mondjesmaat.


Afbeelding bij Echt inheemse groentes, fruit en noten.
Moestuinen

Echt inheemse groentes, fruit en noten.

De Nederlandse dis door de eeuwen heen, een vogelvlucht


De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox