Bleekgeel glanzende vijvertuin plant
De egelboterbloem is een geel sierlijk plantje die vroeger ook wel Egelgras werd genoemd. Deze plant behoort tot de Ranonkelfamilie, ook wel Ranunculaceae genoemd. De egelboterbloem is te vinden op vochtige, moerassige plekken. Deze plant bevat een lange stengel met een mooi klein geel bloempje bovenaan. De stengel is over het algemeen wat rood kleurig. De stengels kunnen wel 10 cm lang worden.
Het verzorgen van de egelboterbloem
Dit sierlijke plantje kun je veel vinden bij vijvertuinen. De egelboterbloem vindt het heerlijk om op een zonnige, soms lichtbeschaduwde plaats te staan. Daarnaast komt deze plant het best tot zijn recht in een vochtige tot natte, voedselrijke ondergrond. De bloeiperiode van de egelboterbloem valt in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober. Deze plant groeit gemiddeld 10 tot 50 centimeter de hoogte in. Verder is de egelboterbloem prima winterhard maar niet wintergroen.
Waar plant ik de egelboterbloem aan?
De egelboterbloem dient aangeplant te worden in Tuindingen zone 1 en/of 2.
Uitleg tuindingen zones
Tuindingen zone 1: Oeverplanten
Oeverplanten staan om de vijver heen in normale tuingrond. De grond is hier droog maar bevat ook vocht. Deze grond kan zo nu en dan door een goeie regenbui onder water komen te staan maar dit is geen probleem voor de oeverplanten. De oeverplanten worden over het algemeen gebruikt als sierstuk voor de vijverrand. Zo heb je altijd zelf in de hand hoe de vijver er in zijn totaalplaatje uitziet.
Tuindingen zone 2: Moerasplanten
Het moerasgebied is eigenlijk het verlengde van de oever, waar het over het algemeen wat natter is dan de oever. Deze grond blijft ook altijd zeer vochtig. Moerasplanten worden geplaatst tussen 0 tot 15 centimeter diepte. Sommige moerasplanten ‘‘moeten’’ onder water geplant worden om zo de groei te bevorderen of om te overwinte-ren. Bij deze planten is altijd aangegeven op welke diepte ze geplaatst moeten worden. Vijvermanden worden bij moerasplanten geadviseerd om zo de plant gecontroleerd te laten groeien. Lees hier meer over de verschillende vijverzones
Leuke 
- Wist je dat de Latijnse naam ''Flammula'' vlammetje betekend? Dit heeft te maken met de bijtende sap.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in