Muskietengras - Bouteloua gracilis


Door Kim

Afbeelding bij  Muskietengras - Bouteloua gracilis


Siergrassen versterken een beplantingsplan met hun natuurgetrouw lijnenspel.

Muskietengras is een decoratief soort siergras met opvallende vruchten. De bladeren zijn groenblauw van kleur en hangen ietwat over. In de herfst verkleuren de bladeren paars/roodbruin, wat een een mooi effect geeft. In de periode juli, augustus en september bloeit Muskietengras met paarsbruine aren en na deze bloeiperiode verschijnen de opvallende vruchten aan Muskietengras. Muskietengras is matig winterhard en dient dus wat extra bescherming te krijgen in de winter.

Standplaats van Muskietengras

Muskietengras wenst een zonnige standplats op een droge bodem. Muskietengras dient niet te veel voedsel te bevatten. Omdat Muskietengras matig winterhard is, is het verstandig om deze op een beschutte plek aan te planten. Pas zeker in de winter op met natte grond!

Verzorging en toepassing van Muskietengras

Muskietengras kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Vermeerderen kan door middel van zaaien. Planten kan in de periode april-oktober. Ze zijn laagblijvend en daardoor ideaal voor stadstuinen of in de border. Ook is het mooi om Muskietengras in groepen aan te planten. Daarentegen komt ze als solitair ook zeker tot haar recht!


0
Inloggen is verplicht

Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn

Log in
Er zijn nog geen reacties.
Afbeelding bij Bossalie (Salvia nemorosa)
Vaste planten

Bossalie (Salvia nemorosa)

Ontdek de veelzijdige Bossalie (Salvia nemorosa), een winterharde plant die schittert in elke tuin met zijn prachtige bloemen en heerlijke geur. Leer meer over de verschillende variƫteiten en eenvoudige verzorgingstips. Ideaal voor biodiversiteit en lange bloeiperioden!


Door Kim

Afbeelding bij Vaste planten stimuleren de biodiversiteit in een tuin | uitleg en plantlijst
Vaste planten

Vaste planten stimuleren de biodiversiteit in een tuin | uitleg en plantlijst

Plantadvies: Vaste planten, vooral inheemse soorten, zijn waardevolle toevoegingen aan elke tuin. Ze verrijken de biodiversiteit door vlinders en insecten van voedsel te voorzien en zijn essentieel voor lokale ecosystemen. Denk aan wilde marjolein, wilde geranium en gewone margriet voor een bloeiende en biodiverse tuin. Zorg goed voor hen voor een prachtig resultaat!


Door Tuindingen

Afbeelding bij Inheemse vaste planten voor de tuin | De voordelen
Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin | De voordelen

Een levende tuin draagt bij aan de natuurlijke bestrijding van allerlei soorten plagen. Lieveheersbeestjes gaan de strijd aan met luizen, egels verminderen de slakkenpopulatie, merels pikken de emelten uit het gazon en meesjes begeven zich al in een vroeg stadium naar de toppen van de eikenboom om daar in het vroege voorjaar de eikenprocessierupsen te verorberen. Een tuin vol leven is in balans en heeft nog maar weinig externe sturing nodig.


Door Tuindingen

Afbeelding bij Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos
Vaste planten

Varens 33 soorten van de 40 in het Kuinderbos

In deze aflevering van Alles Wat Bloeit gaan we op pad met Stef. In de Noordoostpolder ligt 1 van de jongste bossen van ons land, het Kuinderbos. Het bos is nog maar 70 jaar jong maar juist hier groeien planten uit de tijd van de Dinosauriƫrs. Hier ligt een paradijs voor Varens!


Afbeelding bij Inheemse vaste planten voor de tuin
Vaste planten

Inheemse vaste planten voor de tuin

Heemplanten, die al eeuwenlang geworteld zijn in ons Nederlandse tuin- en landschap, spelen een cruciale rol in het behouden van de biodiversiteit. Onze passie voor inheemse tuinplanten is niet alleen ecologisch verantwoord, maar leidt ook tot een prachtige tuin die de rijke diversiteit van Nederlandse wilde planten weerspiegelt. Deze planten voegen een uniek karakter toe aan elke buitenruimte.


Door Roel

De Tuindingen nieuwsbrief

Ontvang iedere week de leukste en groenste nieuwsbrief vrijblijvend in je mailbox