Regelmatig krijg ik de vraag hoe kweek jij zulke mooie rode paprika’s, pepers, tomaten en mooie komkommers? Eigenlijk vinden wij dat bij lekker van Eigen Land heel normaal, maar hier dan onze “secret ingredients”. Liefde en er goed voor zorgen. Uitgewerkt is dat:
- op tijd zaaien half, eind februari binnen in overdekte zaaibak
- warm en veel licht net na het kiemen
- eind maart uitpoten in 9*9 potje
- half mei in de koude kas
- goede voedingsbodem, luchtige waar jaarlijks minimaal een goede laag compost , mulch op gaat
- om het jaar je bodem verrijken met lavameel of kalk
- als de grond droog wordt echt goed water geven aan de voet van de plant en das alles
- jaarlijks klein beetje extra kali in het voorjaar strooien
Extraatjes:
Specifiek voor paprika, tomaat en pepers: op zijn laatst half/eind augustus top eruit of al eerder na 5 bloemenrijen en dan ook zeker bloemen en hele kleintjes verwijderen.
Komkommer: Een komkommer giet je groot en meloen giet je dood.
Dat geeft absoluut geen garantie op een mooie oogst, maar zo doe ik het. En het ene jaar beter resultaat dan het ander jaar. Is namelijk ook afhankelijk van warmte en licht in de kas.
Inloggen is verplicht
Om een reactie te posten moet je ingelogd zijn
Log in